Няколко трика и хитринки за Google Maps

google-maps

Преди няколко години Google Maps бе проектиран да бъде теглен от потребителите като десктоп приложение, но след като през 2004 година гигантът Google го закупи, много бързо се превръща в уеб базирана услуга. В началото, приложението имаше съвсем опростен дизайн, но постепенно разработчиците откриваха нови начини за увеличаване и усъвършенстване на функциите и възможностите на Google Maps, които днес го превръщат в една страхотна, безплатна услуга.

В тази статия ще ви запознаем с няколко удивителни трика за използването на този софтуер.

Поддържайте актуалния си адрес  

Ако често използвате софтуера, за да изчислявате маршрути или за да видите локализацията на даден град или обект, обмислете варианта да си направите профил в Google и да попълните данните на настоящия си адрес на живеене, като го запаметите в настройките. Правейки това, ще си спестите време непрекъснато да въвеждате домашния си адрес, отново и отново.

Искате да пийнете чаша студена бира? Попитайте Google Maps!

Какво би било по-подходящо от намирането на хубаво заведение, където се сервира също толкова хубава бира. Т.н. Beer Mapping Project в Google Maps е една от силните страни на тази услуга, особено, ако сте в непознат град. Това ви помага да откриете приятни пъбове и барове, където естествено, се сервира и качествена бира. Няма значение в коя част на земното кълбо се намирате – Google Maps ще ви отправи най-доброто предложение.

Weather Spark

Weather Spark предлага впечатляващ набор от прогнози за времето и други подобни инструменти, чрез добре организираната група на Google Maps. Графиките предоставят повече данни в сравнение с конвенционалните сайтове. Предлагащ десетки прогнози за времето, WeatherSpark е единственият онлайн ресурс за проследяване на дневната или седмична метеорологична прогноза, от който се нуждаете.

Tale of Things

Google Maps насърчава потребители да тагват местоположението на различни сгради, забележителности, хотели, ресторанти, музеи и т.н., независимо в коя част на света се намират те. По този начин, приложението постоянно се обогатява и развива. Функцията Tale of Things е за отбелязване на всякакви по вид обекти из цялата земя.

Around Here      

                         

Around Here е още един начин да извлечете най-доброто от Google Maps. Седейки у дома или в офиса пред компютъра, можете да си изберете дадена дестинация и да видите кои са най-интересните места, които можете да видите наоколо. Around Here е страхотна възможност да разберете предварително, какво най-много си заслужава да се види и посети.

Създайте своя карта

Не можете да откриете това, което търсите с Google Maps? Защо тогава не си направите собствен Google Maps, който да отговаря на вашите специфични нужди? MapLibs позволява на потребителите да направят карта, като за основа ползват друга карта или снимка. Картата можете да я публикувате онлайн и да е достъпна за всички потребители или само за вашите приятели.

Проверете трафика с Google Maps

Друга страхотна опция, която ви предлага Google Maps е да получавате актуална информация за трафика по вашия маршрут. Даваме ви един съвет: не правете това, докато карате!

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...