Packard Bell Liberty Tab G100 – баланс между качество и цена

packard-bell-liberty-tab-g100

Не толкова изненадващ е фактът, че Packard Bell  Liberty Tab G100 е почти идентичен с Acer Iconia Tab A500. Причината за това е, че Acer притежава Packard Bell  и много от продуктите на двете фирми са със сходни характеристики и дизайн. Хардуерът им е напълно еднакъв – процесор 1GHz Cortex A9, 1GB РАМ памет и слаба видео карта.

И двете джаджи имат 10.1-инчов дисплей с резолюция 1280х800, снабден с допълнителна метална лента по горния и долния ръб на екрана, за по-добра защита. Позицията на всички главни портове и компоненти също са еднакви – бутонът за звука и слотът за microSD карта се намират в горния край, пъленоразмерното USB е разположено от ляво, а докинг конекторът е в долната част на устройството. И двата таблета са с тегло от 756 грама.

Един близък и по-задълбочен поглед обаче ще разрие и някои основни разлики – докато Iconia Tab има полирано метално покритие, Liberty Tab е с лъскаво покритие в цвят бордо, с хромирани ръбове.

Дизайн

Liberty Tab е елегантен таблет, с красив дизайн, задвижван от операционната система Android 3.0. Той е лек и удобен, а липсата на физическа клавиатура го прави изключително компактен и мобилен. Теглото му от близо 760 гр. може да се окаже проблем, ако го държите продължително време само с една си ръка, но когато го сложите върху някаква повърхност или дори в скута си, ще разберете защо таблетите станаха толкова търсени напоследък. Таблетът е чудесно решение за тези от вас, които се нуждаят от удобството и независимостта, които предоставят смартфоните, и приложенията и функциите, които притежават лаптопите. Ако пътувате постоянно и голяма част от деня си прекарвате в движение – таблетът ще бъде перфектно допълнение към вашето ежедневие.

Дисплей

Както казахме, този таблет разполага с 10.1 – инчов екран с HD  резолюция и предоставя отлична картина от всички ъгли. Той е прекрасно устройство за гледане на филми и играене на леки игри. Има вградена 2–мегапикселова камера отпред и 5–мегапикселова задна камера с автофокус и LED светкавица, за снимки и 720 HD  видео с чудесно качество.

Характеристики

Снабден е с процесор ARM Cortex-A9, което предоставя на таблета задоволителна бързина при работа с него. Работи с еднокристалната платформа  NVIDIA Tegra 2, хард дискът е с 16 GB флаш памет и 1GB РАМ памет. Има вградени Wi-Fi 802.11 b/g/n/ и Bluetooth 2.1. Също така поддържа модулите GPS и 3G, и технологията Dolby Mobile. Притежава слот за HDMI изход и microSD карти памет.

Силата на звука не е много голяма, но затова пък самият звук е ясен и кристален, което го прави перфектното аудио устройство, което да свържете към мултимедийна система с мощни високоговорители.

Батерия

Батерията на таблета е със забележителна продължителност на живота – издържа близо 10 часа без зареждане. Спокойно можете да сте в движение цял ден и да не ви се налага да го зареждате.

Плюсове:

  • Висока скорост на сърфирането в Интернет и висока чувствителност на сензорния дисплей
  • Добро качество на екрана и картината
  • Отлично качество на звука

Минуси:

  • Няма достатъчно вградени приложения
  • Не много бърз процесор
Цената, на която се продава таблетът, напълно отговаря на неговото качество и функционалност. Той е отлично средство за сърфиране в Интернет, четене на книги и списания, редакция на документи и какво ли още не. Виртуалната клавиатура е голяма и ще имате усещането, че пишете на обикновена клавиатура. Определено, няма да останете разочаровани от покупката на този продукт!

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...