Sony Vaio S серия – елегантност и стил

sony-vaio-s


Ако сте човек, чието ежедневие е забързано и изпълнено с движение, то тогава се нуждаете от компактен лаптоп, който да може да се прибере в чанта и да не тежи. Но освен това е важно да бъде с добра производителност, за да може напълно да задоволява нуждите ви. Независимо какво правите и къде се намирате,  вие се нуждаете от надежден и мултифункционален преносим компютър, който постоянно да е на ваше разположение. Всичко това можете да намерите в новата Серия S лаптопи на компютърния гигант Sony, които ви осигуряват по-голяма бързина, лекота и дълга издръжливост на батерията. Тяхната цена варира между 900 и 1000 евро.

Подобрени работни характеристики

Серия S се задвижва от операционната система Windows 7 Professional, което ви осигурява невероятна бързина и ефективност. По-високоскоростната работа на лаптопа е гарантирана и от Fast Boot, като благодарение на това приложение ноутбука стартира за по-малко от 15 секунди. Снабдени с второ поколение Intel Core i7 Processor, лаптопите от тази серия ще ви впечатлят със своята функционалност и големи възможности. Интелигентната графична карта Hybrid Graphics помага на батерията да издържи значително по-дълго време без зареждане. А с уникалната клавиатура ще можете да пишете дори и на тъмно, тъй като има задно осветяване.

Лекота и компактност

Лаптопите Серия S са впечатляващо леки – около 1.8 кг. Височината на 13-инчовия VAIO е по-малко от 24 мм. и се характеризира с изцяло плосък дизайн, така че ще ви бъде лесно да го носите в чанта или дори под мишница. Той ви предоставя огромно удобство при пътуване, бизнес срещи или когато имате часове в университета. Лаптопът е толкова тънък и лек, че през по-голямата част от времето няма да усещате, че го носите със себе си.

Портове и слотове

Въпреки че е толкова тънък, добрата новина е, че не е за сметка на по-малкото портове. Той има голям набор от възможности за свързаност във финото си шаси. Моделите са с 3 USB порта, SD card reader, VGA, HDMI, вход за микрофон, аудио изход за слушалки. Снабден е също така с  Bluetooth, 802.11bgn Wireless radio, 3G модем и Gigabit Ethernet.

Като недостатък можем да отбележим, че обикновено категорията бизнес лаптопи са оборудвани с около 4-5 USB слота за по-голямото удобство на потребителите, докато при Vaio са три. Разбира се, това не е толкова фатално, но неприятното е, че портовете се намират точно едно до друго, а не от различните страни на ноутбука, за да могат да се ползват по-лесно едновременно, при необходимост.

Батерия

С помощта на невероятната технология  Smart Battery ноутбуците от Серия S  могат да издържат до 14 часа без зареждане. Тази технология съчетава използването на обикновена батерия за работа до 7 часа с друга, по-малка допълнителна батерия, която удължава издръжливостта на компютъра до завидните 14 часа.

Външен вид

Серията S лаптопи предлагат прекрасно съчетание на преносимост и мощност. Изглеждат доста атрактивни с високото си  качество на изработка, надеждност и здравина. Но нетипично за повечето модели лаптопи Sony Vaio, ноутбуците от S серията не могат да се похвалят с фин и изтънчен дизайн. По-скоро в тях е заложено най-вече на функционалност и бързина.

 

 

Уникална система за достъп до Интернет 

Да кажем, че  се намирате някъде, където имате съвсем мъничко свободно време, през което ви се иска да си проверите пощата или просто да влезете на бързо в даден уебсайт. В крайна сметка, всичко, от което се нуждаете е един браузър, а за да го използвате се налага да включите компютъра, да го чакате да зареди и евентуално след 5-10 минути вече ще можете да влезете в Интернет. Тук, на помощ ви идват лаптопите от S серията, които са снабдени с бутона WEB, осигуряващ ви достъп до онлайн мрежата само за няколко секунди. Дори лаптопът да е напълно изключен, натискате този бутон и той  активира  приложението Quick Web Access, след което  вече можете да сърфиранете в Интернет.

Тайната се крие в това, че при натискането на това копче се задвижва операционна система, която има инсталиран само уеб браузър и никакви други програми и приложения, които да е необходимо да чакате да се зареждат. С бутона WEB дори няма да усетите, когато сте приключили работата си в Интернет.

Плюсове:

  • Лек и мощен
  • Добра продължителност на живота на батерията
  • Отлично качество на изработката
  • Наличен сензор за пръстов отпечатък
  • Удобна клавиатура, разполагаща с подсветка

Минуси:

  • Висока цена
  • Няма криптиране, което е желателно при бизнес лаптопите за защита на информацията.

 

Лаптопите от тази серия са страхотен избор за покупка на бизнес компютър и са дълготрайна инвестиция. Те са  идеални за делови хора, които се нуждаят от надеждност и сигурност.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...