Lenovo ThinkPad – неустоим и функционален таблет

lenovo-thinkpad-tablet

Няма никакво съмнение, че таблетите са най-горещите технологични продукти на 2011 г, като повечето от тях са почти идентични по размер на екрана, спецификации и софтуер. От компанията Lenovo се опитват обаче, да представят на пазара нещо ново в лицето на таблета ThinkPad, който в основни линии е насочен към бизнес потребитлите и е снабден с удобна писалка.

Хардуер и дизайн

Таблетът е с лек и изчистен дизайн, не прекалено набиващ се на очи, за да отговаря на потребностите на бизнес потребителите. От компанията са заложили на стегнатия стил и добри характеристики, като това естествено, не лишава устройството от елегантност и класа. Производителят се е опитал да комбинира в едно, усещане за здравина, преносимост и производителност.

Със своето тегло от 715 грама, устройството е по-тежко в сравнение с други модели таблети, но е достатъчно добро от към технически характеристики, за да забравим за този недостатък. Определено ще ви хареса, че когато държите устройството по него няма да остават пръстови отпечатъци, заради гуменото покритие на задната част. Това покритие ви дава и по-голяма стабилност, докато държите машината в ръка.

Същото обаче не можем да кажем за предната част на устройството, която е гладка и лъскава, и е податлива на прах и следи от пръсти. Това се дължи на факта, че екранът е произведен от ултра здравото стъкло Gorilla, а ефектът на гладкия екран не би бил възможен с матова повърхност.

Ключовите детайли от дизайна на джаджата са правоъгълната форма, заострени ръбове и физически бутони за бърз достъп, разположени точно под дисплея. Физическите клавиши са големи и лесни за натискане.

10.1-инчовият екран е с резолюция 1280х800 и предоставя отлични ъгли на гледане, цветна и ясна картина.

В горния ляв ъгъл се намира дигиталната писалка, която доста прилича на историческо острие за писане. Писалката е удобна за хващане и нахвърляне на бележки, директно върху екрана. С нея можете още да въвеждате текст, да рисувате и да пишете имейли.

Машината е снабдена с USB 2.0 и miniHDMI портове, а батерията издържа до близо 8 часа. Разполага с 1GB RAM памет и може да се закупи с 16, 32 и 64 GB памет.

Софтуер

ThinkPad е базиран на операционната система Android 3.1 Honeycomb, а това ви позволява да го ъпдейтвате с по-новите версии на системата. Работи с ARM Cortex-A9 процесор, има 3G, предна и задна камера, и Wi-Fi.

Едно от най-важните преимущества е, че е снабдено с допълнителен софтуер за сигурност и има възможността за деактивиране на устройството, ако е изгубено или откраднато. Технологията е същата, като тази, която от Lenovo са вградили в техните ноутбуци ThinkPad.

От компанията насърчават потребителите, които са собственици на модели произведени от Lenovo, да използват тяхната онлайн екосистема, наречена Lenovo App Shop. Там можете да откриете голям набор от приложения за таблета, които са били тествани вече от Lenovo на други модели и следователно ще работят ефективно и върху таблета.

Заключение

Таблетът е изключително подходящ за бизнес и корпоративни потребители, като отговаря изцяло на техните нужди за ефективност и за сигурност. С  изтънчения си дизайн, стабилност и здравина, той вдъхва доверие и спокойствие.

Плюсове:

  • Наличие на писалка за писане
  • Атрактивен дизайн
  • Пълноразмерно USВ и слот за SD карта

Минуси:

  • Слаб звук
  • Голямо тегло

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

 

Loading Facebook Comments ...