Най-най сред лаптопите за 2011 година – част втора

the-best-laptops-2011-part2

Как можем да разграничим добрия лаптоп от перфектния ? Това определено е сложен въпрос, на който няма еднозначен отговор. Може да бъде изключително лесното  и приятно писане с клавиатурата, отличното качество на високоговорителите или лъскавият  дизайн, който прави лаптопа да изглежда сякаш е дошъл от бъдещето.

В тази статия сме разделили лаптопите в 11 различни категории – нека да видим кои са победителите.

С най-издръжливата батерия: Lenovo ThinkPad X220

Може да не впечатлява със своя дизайн, но пък определено заслужава нашето внимание относно издръжливостта на батерията. Този лаптоп издържа до 12 часа без зареждане, а когато неговата 9-клетъчна батерия се комбинира с външна 6-клетъчна батерия, можете да работите на него повече от 20 часа без да е включен към контакта. Тази допълнителна батерия струва около 230 долара и увеличава теглото на лаптопа с близо 2.5 кг., но е трудно да се обръща внимание на тази цена и тегло, предвид епичната издръжливост на ноутбука.

 

Най-добро цялостно представяне: Alienware M18x

Този лаптоп е толкова бърз, че той със светкавична скорост заслепява своите конкуренти. Ноутбукът  може да бъде конфигуриран с две Nvidia GeForce GTX 580M графични карти, направлявани от 4-GHz Intel Core i7-2920XM. Също така на борда на този 18-инчов преносим компютър е 16GB РАМ и двоен 7,200-rpm хард диск.

Огневата мощ под капака на Alienware M18x ще ви предостави забележително геймърско изживяване, за което винаги сте мечтали.

 

Лаптопът с най-много иновации: Toshiba Qosmio F755 3D

Една от най-иновативните екстри в този модел е, че поддържа работа с 3D, като няма да е необходимо да носите специални очила, за да гледате към екрана. Освен това дисплеят разполага с модерната технология Active Lens, която създава две различни изображения за двете очи едновременно. В допълнение, ноутбукът има вградена камера с технологията FaceTracking Toshiba, която следи позицията на лицето. Също така можете да гледате 2D и 3D изображения по едно и също време в различни прозорци. С Core i7 процесор и Nvidia GeForce 540M видео карта, F755 3D има достатъчно сила, за да добави допълнително измерение към 2D DVD – та и видеота в движение.

 

Най-добре охлаждащият се лаптоп : HP Pavilion DM1

По принцип, когато поставите лаптоп в скута, не след дълго той толкова се загрява, че чак започва да обгаря краката, докато се работи на него. Лекият и портативен HP Pavilion dm1 използва CoolSense технологията, която регулира температура на компютъра и му позволява да се охлажда максимално добре.

 

С най-добри защитни функции: HP EliteBook 8460p

Всеки един бизнес лаптоп се нуждае от максимална сигурност и добра защита на данните. EliteBook 8460p предлага едно ново ниво на защита на информацията с четец за пръстови отпечатъци, TPM (Trusted Platform Module) и smart card support.

Освен това ноутбукът е снабден с цялостен ProtectTools софтуер – един страхотен пакет за сигурност. Пакетът дава възможност за лесно създаване на парола и организиране на работата. ProtectTools още включва Computrace service за защита от кражба и позволява на потребителите да криптират файловете. Лаптопът дори използва лицево разпознаване в комбинация с Bluetooth телефон, за да ограничи достъпът до системата.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...