Най-най сред лаптопите за 2011 година – част първа

the-best-laptops-2011-part1

Как можем да разграничим добрия лаптоп от перфектния ? Това определено е сложен въпрос, на който няма еднозначен отговор. Може да бъде изключително лесното и приятно писане с клавиатурата, отличното качество на високоговорителите или лъскавият дизайн, който прави лаптопа да изглежда сякаш е дошъл от бъдещето.

В тази статия сме разделили лаптопите в 11 различни категории – нека да видим кои са победителите.

Най-добра клавиатура: Lenovo ThinkPad X1

Уникалният 13-инчов ноутбук на Lenovo прави страхотно първо впечатление със своя 0.8–инчов профил, здраво и приятно на допир шаси и ултра тънък дисплей. Но това не е всичко. Когато започнете да работите с клавиатурата,  ще останете наистина впечатлени от функционалността и практичността й.

На пръв поглед тя изглежда като напълно нормална клавиатура, с типично разположение на бутоните. Но самите извивки и формата на бутоните допринасят за невероятно удобното писане. Помежду си имат достатъчно разстояние, за да не натискате в бързината няколко бутона едновременно. Дори звукът от натискането им е доста приятен. Също има и допълнителни копчета за навигация. Освен това е с регулируема подсветка, за да пишете на слаба светлина и има защитно покритие срещу разливане на течности.

 

Най-добър дисплей: Dell XPS 15z

Този модел е отговорът на 15-инчовия MacBook Pro, който преди време Apple изкараха на пазара. И в двата преносими компютъра се забелязва изчистен метален дизайн, твърдо шаси от магнезиева сплав и клавиатура в стил „island“ с подсветка. Dell XPS 15z обаче засенчва всеки един лаптоп, появил се през тази година, със своя новаторски дисплей, който се характеризира като най-тънкия екран в света сред 15.6–инчовите лаптопи. Екранът е снабден с много висока разделителна способност от 1920х1080 пиксела. Гледането на видео върху гланцираната повърхност и високия контраст, е истинска радост за очите. Цветовете са ярки и наситени и ако ви се налага да прекарвате дълги часове пред компютъра, този преносим компютър е тъкмо за вас.

 

Най-добър звук: Dell XPS 15

Dell XPS 15 е един от малкото ноутбуци, които имат отлично качество на звука, без да се ползват външни тонколони. Лаптопът е снабден с двойка стерео говорители, програмата Waves MaxxAudio 3 за обработка на звука и дори 12–ватов субуфер. Озвучителната система се справя с всяко едно предизвикателство, пред което другите преносими компютри се препъват. Превръща гледането на филми и играенето на игри в истински пълноценно изживяване.

Независимо дали свири басови R&B песни или хард рок парчета, звукът е богат и приятен за ушите. Ноутбукът създава широко, многопластово звуково поле с ясно разделение между двата високоговорителя.

 

Най-добрата уеб камера: Alienware M11x R3

Тук внимание ще обърнем на този зашеметяващ геймърски лаптоп, който се отличава със страхотното качество на уеб камерата си. Да, 2-килограмовият Alienware победи машини като Apple, Dell, HP и Lenovo в качеството на снимките, които прави камерата му и качеството на видео разговорите. Те са с наситени и ярки цветове, добър контраст и ясни детайли.

 

Най-добър тъчпад: Apple MacBook Air (13-инча)

Няма как в нашата класация да не присъства и модел на Apple. От неговия ултра тънък и красив дизайн до здравата алуминиева конструкция, този лаптоп определено печели нашите овации. Със същата прецизност и отдаденост е разработен и магичният тъчпад, който е впечатляващо гладък и отзивчив и на най-лекото движение на пръстите. С три пръста активирате Mission Control, а пощипвайки с четири пръста, можете да видите всичките си приложения в Launchpad и да зумвате. Освен това Mac OS X Lion ви позволява да извършвате редица други нови и интересни жестове, за да задавате различни команди.

 

Най-добър цялостен дизайн: Samsung Series 9

Много е важно един лаптоп освен да е красив и производителен, да е изработен от дълготрайни материали, които да ни гарантират, че ще можем да го използваме повече от 1-2 години, ако го ударим сериозно или падне на земята.

Samsung Series 9 са проектирани с дуралуминиум, който е два пъти по-издръжлив и силен от алуминия. Този лаптоп не само, че тежи по-малко от MacBook Air, но и в най-дебелата си точка е 0.64 инча.

Samsung дадоха на своя модел зашеметяващ външен вид.  Той е ултра портативен и с плавно извити ръбове.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...