Как да прехвърлите контактите си от iPhone на Android

prehvyrlqne-na-kontaktiНаучете  как бързо и лесно да прехвърлите информация от iPhone на Android телефон.

Едно от най-важните неща, когато решим да сменим не само телефона си, но и да си купим нов модел на друга марка, е да сме сигурни, че всичките ни данни от старото устройство могат да се прехвърлят на новото. В не далечното минало, това означаваше ръчно да въвеждаме всички имена и телефонни номера, но със съвременните смартфони, нещата стават далеч по-лесно и без излишно губене на време.

Първа стъпка

Първото нещо, което се изисква от вас е да се регистрирате в Gmail, което ще направи преместването на данните безпроблемно. После, свържете iPhone устройството към компютъра и отворете iTunes. След като сте осъществили връзката, отворете страницата с контакти в приложението iTunes. В тази страница има опция да изберете къде да бъдат синхронизирани контактите ви. Кликнете на Google contacts, а след това въведете и данните за достъп. Това позволява на Gmail и Apple да си взаимодействат и по този начин всички имена, номера и имейли са вече в Google.

Препоръчваме, когато се логнете в Gmail да персонализирате тези контакти, преди да ги синхронизирате с друг телефон.

Ако сте имали Gmail акаунт преди това, ще забележите, че списъкът с контакти е по-дълъг и е много вероятно да имате няколко дубликати. Ако е така, прегледайте ги и изтрийте ненужните. Google има инструмент, наречен “merge contacts”, който ще се опита да изтрие излишните контакти.

За да подредите контактите си,  щракнете върху бутона „Повече“ със стрелката надолу (в близост до горната, лява част на прозореца), изберете „Контакти“, а падащото меню в страницата ще ви позволи да откриете и обедините повтарящите се контакти. Избирайки тази опция, Google автоматично подрежда на едно място дубликатите, така че не е нужно да го правите сами.

Прехвърляне на контакти

След като контактите са в Gmail и всичко е организирано точно както искате, е време да ги качите на телефона си. Когато за пръв път стартирате новия си телефон, ще ви попита дали искате да го синхронизирате с Google акаунта. Въведете вашата Gmail информация и телефона ви автоматично ще започне да въвежда всичките ви контакти от пощата.

Има и друг начин. След като влезете в менюто на телефона ще видите опцията “Accounts & Sync”, която ще ви покаже всеки акаунт, синхронизиран с телефона. На върха на страницата е бутонът „Добавете акаунт“, където ще трябва да въведете потребителско име и парола. Веднъж, след като сте избрали Google акаунта да се синхронизира с телефона,  може да сте спокойни, че сте приключили с тази важна задача.

Не беше ли лесно?

С популярността на услугите на Google, преместването на контакти от телефон на телефон е супер лесно. Можете да използвате Google профила си не само за да синхронизирате  контактите си с Android, но и също с Windows Phone 7.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...