Най-добрите аксесоари за таблети

accessories-tablet

Лаптопите и настолните компютри предлагат голямо разнообразие от страхотни и полезни функции, но последният писък в света на технологиите са таблетите, които станаха истински хит сред повечето потребители.

Таблетите могат да се похвалят с ултра преносимост, дълъг живот на батерията, стилен външен вид и функционалност. Тези тънки и леки устройства под една или друга форма са били около нас през последните 20 години, но след като Apple изкара на пазара  iPad, те предизвикаха истински фурор. Сега в специализираните магазини можете да откриете разнообразие на марки и модели таблети.

Ползите, които предлагат таблетите са лесна употреба, идеални са за четене на книги и сърфиране в Интернет, имат и геймърския потенциал, заложен в тях. Както всяко нещо, разбира се и тези устройства притежават недостатъци, като ограничен хардуер и трудно писане, заради липсата на физическа клавиатура. Затова, инвестирането в аксесоари е страхотен начин да получите най-доброто от своя таблет.

В тази статия ще разгледаме някои от най-популярните аксесоари за таблети и ще видите как те могат да направят вашето компютърно изживяване още по-приятно.

Калъф

След като сте си купили скъп и красив таблет, е време да помислите как да го предпазите от драскотини, удари или падания, докато го носите навсякъде със себе си. В този случай, устройството се нуждае от здрав и качествен калъф, който може да му осигури най-добрата защита.

Въпросът дали ще успеете да намерите подходящ калъф, който да ви хареса, не трябва да ви притеснява, тъй като, това са едни от най-широко разпространените аксесоари за тези устройства. Налични са във всякакви цветове, а някои от тях са наистина доста иновативни. Нека вземем за пример калъфът на iPad, който е с различни цветове и предоставя отлична защита на джаджата. В допълнение, калъфът има сгъваеми секции, които ви позволяват да го превърнете в поставка за удобно писане или гледане на филми.

Батерия

Какво по-лошо от това батерията да ви е изтощена, да нямате в себе си зарядно и да сте по средата на важна среща? За щастие, има начини да увеличите издръжливостта на батерията си, за да продължите да работите толкова, колкото е необходимо.

Някои таблети, като тези произведени от Toshiba, имат батерии, които могат да бъдат сменени от потребителя. Единият от начините е да си купите резервна, която да държите заредена и след това да я поставите, когато старата батерия е вече изтощена.

Други таблети имат докинг станции, които се прикрепят към USB или друга точка на достъп и осигуряват дълги часове живот на батерията.

Клавиатура

Както вече казахме, таблетите имат много преимущества, но също така и някои недостатъци, като неудобна клавиатура. Виртуалната клавиатура може и да е удобна за нахвърляне на бележки и записки, и изпращане на имейли, но не и когато трябва да съставяте документи и доклади. За щастие, много от таблетите имат налични външни клавиатури. Някои работят с външна връзка до таблета, други използват Bluetooth свързаност.

Asus Eee Pad Transformer има клавиатура и док станция, които бързо превръщат таблета в ефективен и елегантен нетбук, като за това удобство трябва да заплатите още 150 долара към цената на таблета.

Твърди дискове

Друг недостатък на таблетите е липсата на достатъчно място за съхраняване на информацията. Повечето  таблети използват флаш памет вместо твърди дискове. Това означава, че докато някои таблети имат повече адекватни възможности за съхранение, като  iPad 2 с  64 GB, други бледнеят в сравнение с твърдите дискове, които могат да предложат стотици гигабайти свободно място.

Как да получите повече от това? Единственият вариант е да закупите външен твърд диск на таблета. Твърдите дискове от Sahara Slate Tablet варират между 80 GB за  $70 до  250 GB за  повече от  $400.

Поставки

Голяма част от таблети днес имат невероятни дисплеи с висока разделителна способност и са идеални за гледане на филми. Това обаче ще бъде доста неудобно, ако  таблетът стои в легнало положение. Ето защо е страхотна идея да инвестирате в поставка – тя държи устройството изправено. Така можете да се настаните удобно и да гледате филми или просто да работите с джаджата в по-комфортна позиция.

Има наистина голямо разнообразие на поставки. Специално за iPad са налични доста интересни модели. Някои от тях са високи почти колкото човек, а други са оформени като Macintosh компютър от 1980 г., като в дисплея се поставя iPad-а.

Тонколони

Ако  таблета се предполага да бъде заместител на вашия компютър, защото тогава качеството на говорителите е толкова ниско? Все пак това са неща, които не зависят от нас, но добър набор от външни тонколони ще ви позволи да организирате малко парти навсякъде, където вземете таблета със себе си.

Говорителите могат да работят по-различен начин. Някои се свързват към аудио изхода на устройството, а други чрез Bluetooth.

 

Протектор за екран

Също като тъч скрийн смартфоните, таблетите използват тъч функцията като основно средство за работа със системата. И разбира се дисплеят е нещото, което искате да защитите, тъй като постоянно имате допир с него. Драскотините не само, че дразнят, но могат и да навредят на функционалността на машината.

Страхотен и не скъп начин да си спестите излишни главоболия е като си купите протектор за екран. Цените варират между 5 и 20 долара, но пък инвестицията ще си заслужава.

Писалка

Някои от по-старите таблети като Apple Newton и Palm PDA използваха писалки или поддържаха писане със стилус. Те предлагаха и функция като почерк и разпознаване на жестове. Но с най-съвременните технологии за докосване на екрана днес, дали химикалката ни е все още необходима?

При работа с определени приложения, наличието на писалка е наистина полезно. Някои програми ви позволяват да пишете бележки, така че химилката би била най-добрият инструмент за тази цел. В допълнение химикалката е изключително удобна за рисуване и нахвърляне на бързи записки.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...