HTC EVO 3D – един от най-добрите смартфони на пазара

Ако си търсите нов Android телефон си струва да обърнете внимание на EVO 3D. Въпреки че 3D технологията има някои ограничения, това е функция, която много други устройства не притежават.

В случай, че искате да си купите телефон, с който да се откроявате сред тълпата, Evo 3D може да се окаже точно това, което търсите. EVO 3D е страхотен смартфон, произведен от HTC и оборудван с мощен двуядрен процесор и операционна система Android 2.3 Gingerbread.

Новият HTC е с красив и привлекателен дизайн. Потребителите имат бърз и директен достъп от началния екран до списъка с контакти, камера, електронна поща и др., което значително улеснява работата с телефона. Могат да се добавят и нови шорткъти според предпочитанията на всеки собственик.

Със своят 4.3-инчов дисплей и 3D съвместим екран, който не изисква от вас да носите неудобен чифт 3D очила, за да оцените ефекта на третото измерение, устройството ще ви накара да се влюбите в него. На гърба си джаджата има гумирано покритие, което създава усещането за стабилен захват и е малка вероятността да ви се изплъзне от ръцете.

Основният недостатък на телефона е, че когато 3D режима е активиран, живота на батерията, буквално, се топи. Ако прекарате един час на този режим или играете 3D игра, ще забележите как батерията вече е наполовина.

Въпреки че животът на батерията на устройството не е една от най-силните му страни, Evo 3D си остава невероятен смартфон. Той работи с операционната система Google Android 2.3, има 1.2GHz двуядрен процесор Qualcomm MSM8660 с Adreno 220 GPU, заедно с 1GB оперативна памет, както и 8GB MicroSD карта в комплект със смартфона.

Като цяло Evo 3D много наподобява предшественика си HTC Sensation с няколко подобрения – 3D екран и по-голяма оперативна памет, но има по-ниска резолюция на камерите и по-слаб живот на батерията.

Evo 3D задвижва потребителския интерфейс Sense 3.0, който вече видяхме в популярния HTC Sensation. Evo 3D работи със същия софтуер като предшественика си, предлага същите подобрени анимации за началния екран, достъп до бързи настройки в падащото меню и мощен таск мениджър. Evo 3D, също така, притежава новия заключващ екран на Sense 3.0. Най-голямата полза е способността за незабавен достъп до приложения, използвайки четири шорткъта. Можете да направите това като плъзнете иконата на шорткъта върху бутона за отключване.

Потребителският интерфейс Sense 3.0 предлага голям набор от експлозивни и интересни приложения. Ново е приложението HTC Watch, чрез което можете да купувате, сваляте и гледате филми или телевизионни предавания директно на телефона. Наличен е и HTC Locations, който се опитва да се съревновава с Google  Maps.

В предната част на телефона има тъч бутони, вместо физически. Традиционните четири Android бутона са на лице, но редът им е разбъркан според предпочитанията на компанията. Капацитивните сензорни бутони на дъното са абсолютно същите като на EVO, така че най-вероятно, повечето потребители ще са доволни от този факт.

Най-горещата точка в този смартфон е 3D екрана. Можете да гледате клипове, да правите снимки и да играете игри в 3D, но никое от менютата на телефона не се показва в 3D.

Телефонът е снабден с три камери – две отзад, 5 MP с двойна LED светкавица и 1 отпред – 1.3 MP за провеждане на видео разговори.

Можете да сменяте режима на телефона от 2D на 3D и обратното, плъзгайки превключвателя до специалния бутон на камерата. Бутонът на камерата е разделен на две части, като ви позволява леко натискане за фокус, а след това пълно натискане, за да направите снимка.

 

3D снимките са ограничени до 2–мегапикселова резолюция, затова и качеството им не е фантастично. Така че, едва ли ще  използвате телефона си като заместител на вашата камера, а по-скоро за бързо и импровизирано щракване.

Evo 3D може да заснеме видео запис на 720 р резолюция и в двата режима. По принцип, клиповете се появяват в 3D, когато се гледат на телефона или на друго устройство, което поддържа тази технология. Същото се отнася и за снимките.

Подобно на Sensation, Evo 3D се задвижва от Snapdragon процесор, което гарантира, че всяка дейност ще се извършва за секунди, а в допълнение 1GB RAM прави нещата дори още по-бързи. Благодарение на мощния си процесор и ултра отзивчив капацитивен сензорен екран, смартфонът може да ви предостави отлично геймърско изживяване. Имате възможност да играете любимите си 3D игри на воля, които да сваляте от Android Market.

Evo 3D поддържа 3G HSDPA, което подобрява обмена на данни и осигурява бърз достъп до мрежата, когато сте в движение. Също така има 802.11b/g/n Wi-Fi за моментите, когато сте в близост до безжична точка за достъп. Устройството е снабдено и с Bluetooth 3.0. В комплект с телефона получавате 8GB microSD карта, но Evo 3D приема карти до 32GB.

Ако отбягвате използването на 3D функцията на смартфона, можете да очаквате да издържи близо ден преди да го заредите отново. Но правенето на 3D снимки, гледането на 3D видео или играенето на 3D игри ще изхабява само за няколко часа живота на батерията.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...