Най-странните дизайни на компютри

stranni-dizajni-na-komputri

Странностите в този живот нямат край, както и необичайните творения в технологичния свят. В тази статия ще ви представим няколко необичайни дизайни на персонални компютри, които могат да надминат и най-смелите ви очаквания. Нека започнем..

Barbie PC (2000)

След като на Mattel Toys им писва да произвеждат детски легла, обувки, палатките и играчки  с лика на куклата Барби, компанията решава да разнообрази своята продуктова гама и започва да обмисля идеята да създаде компютър с образа на прочутата кукла. Така през 2000 г. се появява десктоп машината, наречена  Barbie PC, базирана на Windows 98. Едновременно с производството на тези компютри за малки момиченца, на пазара се появяват и Hot Wheels компютри за момчета.

Подобно на играчките, тези машини, доста често са подлагани на сериозни поражения от страна на малките потребители.

 

Samsung SPH-9000 (2006)

Харесва ли ви това чудо на Samsung? Всъщност, това устройство не се продаваше особено добре, след като бе представено на общността и може би това е отговорът на нашия въпрос.

Samsung SPH-9000 (2006) работи с 1 GHz Transmeta CPU, има 5-инчов LCD дисплей и камера. Едно, обаче, можем да  признаем –  устройството е толкова гъвкаво, че и цирков акробат би му завидял за тази способност.

 

Maxdata Belinea s.book 1 Mini-Note (2008)

През 2008 година някой смел дизайнер е решил да експериментира и  да комбинира нетбук с подвижна Skype слушалка. Резултатът е Maxdata Belinea s.book 1 Mini-Note. Заради странните си черти, моделът не се хареса на хората и потъна в забрава, много скоро след като бе произведен.

 

Sony VAIO VGX-TP25E Home Theater PC (2008)

Първото нещо, което някои от вас ще се запитат, е какво е това. Ще ви кажем много бързо – домашно кино.

Това творение се продаваше за 3000 долара. Критиците не бяха особено впечатление, но пък други веднага се влюбиха в него.

 

DreamCom Series 10 (2008)

Доста интересен дизайн на лаптоп, който е на цена малко под 2000 долара. До колкото знаем от лаптопа не са  произвеждани други бройки, освен този модел, който да бъде представен на публиката.

Space Cube (2006)

 

 

Shimafuji Corporation разработва този модел, но не е  съвсем ясно дали Space Cube, който  е снабден с 300 Mhz MIPS-базиран процесор и 16MB RAM, някога е бил продаван. Размерите му са 2 x 2 x 2,2 инча и е известен, като най-малкият компютър. Определено, обаче, има много странно решение за дизайн  на компютър.

 

Lenovo ThinkPad W700DS (2008)

Моделът на Lenovo има доста интересен втори дисплей, който се изплъзва зад основния екран. Тази екстра или би ви накарала да се изръсите 5000 долара, за да се сдобиете с  компютъра, или просто ще си кажете, че по-глупаво и грозно нещо не сте виждали.

 

Commodore 64x (2011)

Не, това не е Commodore 64 от 1982. Американска компания се захвана да възвърне към живота позабравената машина. Един от най-новите продукти на  Commodore USA  е Commodore 64xмодерно устройство с  Intel Atom процесор. Според техните сведения са продадени над 20000 бройки.

 

Haier Heart v5 (2007)

Продължителната работа с лаптоп, особено ако го държите в скута си, може да ви създаде неудобство. За да отстрани временно този проблем, китайският  производител на компютри Haier, изкара през 2007 г. този странен ноутбук, с разтегателен и регулируем  дисплей. От всички странни дизайни на компютри, които ви изброихме до сега, този изглежда най-полезен.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...