Няколко практични идеи как да използвате стария си смартфон

idei-za-upotreba-na-smartphone

В наши дни сменяме телефоните си  повече, от когато и да било. Всяка година излизат все по-нови и страхотни модели технологични джаджи, на които е изключително трудно да се устои. Те са с подобрена функционалност, повече екстри, по-тънки, по-красиви.. все причини да си купите харесаната от вас джаджа.

В един момент обаче чекмеджето ви се запълва с остарели и почти неупотребявани клетъчни устройства, които се чудите какво да правите. Може да не са толкова добри колкото iPhone, Android или Windows Phone 7 устройствата, но все още можете да ги използвате за нещо полезно.

Тук ще ви изброим няколко различни опции да намерите подходящото приложение за остарелия ви смартфон.

Skype телефон

Това, че не носите телефона навсякъде със себе си не означава, че не можете да го ползвате, за да приемате съобщения или обаждания по Skype, докато сте си у дома. Ако устройството има Wi-Fi, можете да се свържете към Интернет и да оставите скайпа си постоянно включен.

Дистанционно

Старите смартфони имат функцията да се използват като дистанционно.  Има доста безплатни приложения, които да си свалите и инсталирате на телефона. Свалете подходящият софтуер за вашият модел и сте готови за действие.

Повече място за съхранение

Има ли смисъл да си купувате флаш памет, след като старият смартфон има свободна памет, която ползвате. Ще ви свърши чудесна работа за прехвърляне на важни документи или за съхраняване на информация.

Слушане на музика

Това е една страхотна идея как да  използвате отново телефона си. Може да ви служи като музикален плеър, докато бягате сутрин, карате колело, на разходка из природата или стоите вкъщи и ви е скучно.

Четене на книги

Защо да харчите излишни пари за купуване на четец, след като смартфона има тази основна функция? Всичко, което се нуждаете е подходящо приложение. Amazon предлага приложения за версиите на BlackBerry, iOS и Windows Phone 7. Ако ще четете електронни книги на Palm или Windows Mobile устройство, опитайте eReader или Mobipocket. Няма спор, че екранът е по-малък от този на електронен четец,  но върши чудесна работа за четене на любимата книга преди лягане.

Телефон за спешни обаждания

Дори смартфоните с неактивни карти трябва да могат да провеждат спешни разговори, като обаждане до полицията или бърза помощ. Затова можете да го оставите на бюрото си в случай на спешна нужда. Все пак, човек никога не знае какво може да му се случи. Само се убедете, че телефонът винаги е зареден.

Игрова конзола

Кой има нужда от игрова конзола, когато притежава смартфон? Можете да намерите огромно количество игри, които са съвместими с устройството ви и да ги свалите от онлайн магазина, използвайки Wi-Fi.

Не ви харесва нито една от тези опции?

Рециклирайте или продайте стария си смартфон. Няма смисъл да го държите като непотребна вещ, която да заема място в дома ви.

Надяваме се, че сме ви били полезни с нашите идеи и съвети!

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...