Кои са предимствата на Yahoo пред Google и Facebook?

предимставата-на-yahooВъпреки че Facebook и  Google доминират в уеб пространството, Yahoo по няколко причини е все още техен достоен конкурент.

Yahoo е компания, създадена през 1994 година. Първоначално започва като студентско хоби, но с времето еволюира в глобална марка, която променя начина, по който хората общуват помежду си, откриват и имат достъп до информация.

Създателите на сайта са Дейвид Фило и Джери Янг, бивши студенти от Стандфордския университет.

След като толкова много хора търсят в Google и общуват във Facebook, дали някой има нужда от Yahoo? Нека разгледаме няколко от най-значимите предимства, които има сайтът.

Новини

Yahoo News е най-големият сайт за новини в САЩ, доста по-голям от CNN, MSNBC и New York Times. Стараейки се да бъде винаги пръв и да пуска интересни и скандални статии преди своите конкуренти, Yahoo News предлага различни категории новини – забавни, политически, бизнес, наука, технологии и т.н.

Поща

Gmail е доста популярен, но с 270 млн. потребители електронната поща на Yahoo надминава поне два пъти Google Gmail. Статистика от преди няколко месеца показва, че Yahoo Mail е четвъртият най-популярен сайт в Интернет, нареждайки се след  Facebook, Google и  YouTube.

Снимки

Една от социалните мрежи Flickr (от дълго време собственост на Yahoo) не само, че позволява на хората да постват снимки, но и насърчава хората да говорят за тях. Също така, можете  да коментирате  снимки на други потребители и да ги добавяте като приятели (също, както във Фейсбук). Много хора се присъединяват към фотолюбителски групи, които общуват не само онлайн, но и си правят срещи „на живо“.

Фейсбук има много повече снимки (около 140 милиона в сравнение с 6 милиона в базата на Flickr), но са с по-ниско качество, тъй като са ограничени от към големина. 12–мегаписеловите снимки не са проблем за Flickr. Това е социалната мрежа, където сериозните фотографи публикуват снимките си.

Видео

Докато Facebook доминира в споделянето на снимки, Yahoo компенсира с видео, като само YouTube и Vevo го изпреварват в това отношение.

Какво гледат хората в Yahoo? Неотдавна компанията направи сделка с ABC News за споделяне на новинарски емисии. ABC News дори прави някои интересни шоу програми за Yahoo. Наскоро Yahoo пусна нов анимационен сериал наречен „Electric City“, продуциран от Том Ханкс.

Отговори

Сайтът на Yahoo за въпроси и отговори е наистина много полезен. Ако някой има конкретна питанка и не може да намери отговора, може да го потърси в Yahoo Answers.

 

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.

Loading Facebook Comments ...