8 неща, в които Android телефоните са по-добри от iPhone

8 неща, в които android са по-добри от iphoneMac и Windows компютрите имат големи разлики помежду си, но отнася ли се същото и за  Android и iPhone устройствата?  Всички ние добре познаваме iPhone и неговите иновативни функции, но какво можем да кажем за Android телефоните? Всички те са толкова различни помежду си и могат да притежават напълно различни възможности. Но няколко са нещата, които обединяват всички джаджи с операционна система Android и ги правят по-добри в някои отношения от iPhone. Сърфиране

Safari браузърът на iPhone е доста добър – той е надежден и стабилен. Apple са разработили страхотен софтуер за сърфиране в лицето на Safari, но основният недостатък е, че това е единственият съвместим браузър с iPhone и не разполага с Flash функция.

От друга страна, Android браузърът е една от най-добрите програми за онлайн сърфиране. Освен това Android телефоните не са ограничени до използването само на един браузър. На тях можете да си инсталирате и друг подобен софтуер по ваше желание. Но браузърът по подразбиране в Android е наистина страхотен и е много по-добър и бърз от Safari. И не на последно място – поддържа Flash.

Дисплей

Вместо просто да имате икони, разпиляни на началния екран на телефона (както е  при iPhone), бихте могли да добавяте уиджети на десктопа на Android устройствата. Тези уиджети имат специално предназначение. Например:

  • Twitter Widget ви позволява да ъпдейтвате профила си в социалната мрежа по всяко едно време, директно от началния екран на смартфона.
  • People Widget дава възможност да се извършват различни действия с различни контакти от списъка ви, директно от дисплея (примерно да се обадите на ваш близък или пък да му пратите текстово съобщение само с един клик).
  • Messages Widget – показва новите съобщения в електронната ви поща и социални мрежи на дисплея

Началният екран на Android е на напълно различно ниво от това на iPhone и е доста по-добър от конкурента си.

Свързаност

За пример ще дадем HTC Hero, където на началния екран има четири бутона:

  • Turn on/off  bluetooth
  • Turn on/off  Wifi
  • Turn on/off  Mobile Network
  • Turn on/off GPS

Тези бутони ви позволяват незабавно да изключите или включите опциите ви за свързване. По този начин, когато не използвате дадена връзка, просто я спирате без да се ровите из менютата. Също така на пазара има приложение с наименованието Y5, което ще изключи Wi-Fi автоматично, когато нито една безжична връзка не е налична.

За да направите всяко едно от тези действия на iPhone, трябва да отидете в настройките на устройството и да преминете през различните опции.

PC връзка

За разлика от iPhone не е нужно да имате програма като iTunes на Android телефона, за да го свържете към компютъра си. От друга страна Android не може да се синхронизира с операционната система Linux. Но Android използва SD карта, която се използва от всяка една операционна система на компютъра. Така имате възможност да прехвърляте без проблеми  музика, видео и други файлове. Толкова е лесно и просто.

Multi-notification

Един от въпросите, които винаги е вълнувал потребителите на  iPhone телефоните, е нотификационната им  система. Примерно, ако използвате Twitter единственият начин  да разберете дали имате някакви нови събития,  е  само чрез отварянето на приложението на iPhone. Докато на Android устройствата самото приложението е свързано със  системата за уведомяване и ако имате ъпдейти веднага  ще ви съобщи. Ако имате ново гласово съобщение, имейл, Facebook известия, текстово съобщение и т.н., ще бъдете незабавно уведомени.

Безкрайна персонализация

Телефоните с Android позволяват на потребителите да конфигурират устройствата си така, както те поискат. Ако силата ви е в социалните мрежи, можете да поставите икона на началния екран на Facebook, Twitter и Flickr. Бизнес потребителите могат да имат бърз достъп до приложения като  контакти, календар, имейл, RSS и много други. Разбира се, не само можете да настройвате дисплея според желанията и нуждите си. Налични са разнообразие от програми и услуги, които да направят устройството ви максимално полезно и дори да се забавлявате с него, докато имате малко свободно време.

Market

Apple и Android имат приложения за пазаруване. Android предлага стотици хиляди приложения, също както Apple Market. Но инсталирането на приложения на Android телефон  е много по-лесно, отколкото на iPhone. За безплатните приложения няма защо да се притеснявате, че трябва да въвеждате паролата всеки път, когато се опитвате да инсталирате нещо. A за тези приложения, които са платени, въвеждате вашата информация в Google Market само веднъж и вече сте готови.

Google

Това наистина е голямо предимство и удобство за потребителите на Android, тъй като те имат вградено приложението на Google в телефона си. Така търсенето в интернет е бързо и пълноценно.

Споменахме ли, че има и приложение за Google Voice?  Страхотно, нали?

Loading Facebook Comments ...