Няколко полезни начина да използваме Dropbox

полезни начини да използваме Dropbox

Какво е Dropbox? Това е безплатна облачна услуга, която ви позволява да имате достъп до ваши снимки, документи и видео от всякъде и по всяко време. Това означава, че всеки един файл, който качвате и съхранявате в акаунта в Dropbox, автоматично ще се съхрани на всички ваши устройства, които имат инсталиран този софтуер, та дори и в официалният сайт.

Споделянето на информация става изключително лесно и приятно. Вече няма да се притеснявате, че ако нещо се случи с компютъра, ще изгубите всичките си данни. Няма нужда да пазите всичко на флашки и дискове, които постоянно да носите със себе си.

Използвайки Dropbox, дори и да сте започнали да работите върху нещо на компютъра в офиса, можете да продължите от там, откъдето сте спрели, когато се приберете у дома. Имате възможност и да си инсталирате приложението на мобилния телефон.

Споделянето на информация с другите е също много лесно. Поканете ваши близки и приятели да имат достъп до всяка папка в приложението, а след това съдържанието на папката ще бъде запаметено и на техните компютри.

Дори вашият компютър да е обгърнат от пламъци, няма нужда да изпадате в истерия. Нещата ви винаги ще са в безопасност с Dropbox и могат да бъдат възстановени за секунди. Приложението, позволява да поправяте грешки с функцията undo и дори да възстановите файлове, които сте изтрили.

Dropbox има повече от 50 млн. потребители по целият свят. И поради тази огромна популярност цяла система от приложения е създадена около Dropbox, които добавят нова функционалност на облачната услуга и разширяват нейните възможности.

Използвайте Dropbox за хостване на  вашия уебсайт или блог

Вашата Dropbox публична папка и файловете, които добавяте в нея ще бъдат достъпни за всеки регистриран потребител, докато има публичен линк до тях. Можете да поставите ваш HTML, CSS и JavaScript код  в публичната папка и по този начин ще имате един мини сайт, посещаван от сравнително голяма аудитория.

Синхронизирайте Google Docs и  Dropbox

Нямаше ли да бъде страхотно, ако имахте възможност да съставяте документ в Google Docs и да имате достъп офлайн до него, чрез папката на Dropbox? Или пък обратното – да добавите един или повече файлове в Dropbox и те магически да се появяват в акаунта ви в Google Docs?

Има услуга, наречена Insync, която поддържа Google Docs файловете синхронизирани с вашите десктоп папки и с един малък трик можете да я използвате да работи и с Dropbox. Стартирайте Insync и под „Preferences“ сменете директорията по подразбиране на Insync до една от вашите Dropbox папки на десктопа. Другата алтернатива е cloudHQ, въпреки че ако искате да ползвате услугата безплатно, ще се наложи да се съобразявате с някои ограничения.

Запазвайте файловете, които качвате в имейла си и в Dropbox

С attachments.me бързо можете да  съхраните качени файлове във вашият Gmail акаунт и в Dropbox папката.

Има два начина да направите това. Първият е да инсталирате attachments.me разширението за Chrome. Другият е да използвате уебсайта attachments.me, за да запазвате всеки от файловете си от пощата в Dropbox.

Запазване на уеб страници в Dropbox

Gimme Bar е услуга за запаметяване на уеб страници, която ви позволява да изрязвате снимки и всичко останало, което виждате в Интернет. Дори прави скрийншоти на цялата уеб страница.

Можете да свържете Gimme Bar акаунта си с Dropbox и периодично изрязваните елементи ще се запазват и в Dropbox папката.

Сваляйте файлове директно в Dropbox

С URL Droplet можете да сваляте файлове във вашата Dropbox папка, дори и от отдалечен компютър. Просто копирайте и поставете URL–а на всеки уеб файл в URL Droplet и приложението ще запамети този файл до Dropbox папката. Това е доста полезно, когато искате да свалите файл в Dropbox, но компютърът, на който работите (примерно устройството в офиса) не е свързан с личния ви Dropbox акаунт.

Прехвърляйте Dropbox файлове до всяка облачна услуга

Ако търсите лесен начин да прехвърляте файлове между различни облачни услуги като Google Docs, Picasa и др., или ако имате нужда да премествате файлове между Dropbox и FTP сървър, Otixo е перфектното решение.

Otixo се свързва с популярните облачни услуги, включително Dropbox и ви позволява достъп до всички онлайн файлове на едно място.

Качвайте файлове в Dropbox чрез вашия имейл

За разлика от SugarSync, Dropbox не предлага опция да качвате файлове чрез имейл, но има безплатно приложение, което ще ви свърши тази работа. Името му е Send To Dropbox. Веднъж, след като свържете профила си с услугата, ще ви бъде осигурен уникален имейл адрес и всеки файл, изпратен до този имейл, ще се запазва автоматично в Dropbox.

Добавете повече сила към Dropbox

С инструменти като IFTTT и Dropbox Automator, без проблем можете да добавите към Dropbox различни приложения, като Facebook, EverNote, Twitter, Instagram, etc. и да правите някои доста интересни неща, които биха изисквали програмиране.

Например, има възможност вашите снимки автоматично да се качват във Фейсбук, веднага след като ги добавите в специалната папка на Dropbox. Или пък ще ви се появят книги и други документи на вашето Kindle устройство, когато ги поставите в Dropboх.

Способностите са безкрайни и ако прекарате малко време в учене на IFTTT, това ще бъде единствената услуга, от която ще се нуждаете за вашия Dropbox.

И още нещо… 

Искате ли други хора, като например вашите клиенти, да качват файлове в акаунта ви в приложението, без да е необходимо да споделяте никоя от вашите папки с тях? Има безплатна услуга, наречена DropItToMe, която ви позволява да получавате файлове от всекиго, а файловете се добавят директно към вашия Dropbox.

Loading Facebook Comments ...