Galaxy Tab 7.7 – ултра тънък и бърз

Galaxy Tab 7.7 - ултра тънък и бързВпечатляващо тънкият и невероятно лек Galaxy Tab 7.7 ви очаква. Вече  iPad има един достоен конкурент, който е на крачка да го заслепи. Повечето от таблетите на пазара се задвижват с двуядрени процесори, като Galaxy Tab 7.7 също не прави изключение. Това, което прави модела на Samsung толкова специален е екранът и компактните му размери. Това е първият таблет, който използва Super AMOLED Plus дисплей и изглежда просто великолепно.

Освен, че е един от най-добре изглеждащите таблети на пазара, този модел се отличава и с богати възможности за свързаност и множество мултимедийни умения. Видео повикванията също са важно преимущество и го прави страхотен заместител на смартфона. Благодарение на компактните си размери той е идеален да бъде навсякъде с вас, без това да ви създава неудобство и дискомфорт.

 Характеристики:

  • 7.7″ Super AMOLED Plus дисплей
  • Тегло: 340 грама
  • Exynos chipset: двуядрен 1.4GHz ARM Cortex-A9 процесор; 1GB RAM
  • Операционна система: Android 3.2 Honeycomb с TouchWiz UX UI
  • Свързаност: GPRS/EDGE, 3G и HSPA
  • 16/32/64 GB вградена памет
  • 3.2 MP задна камера, 2048×1536 пиксела, LED светкавица
  • 2.0 MP предна камера, видео разговори
  • 720p HD видео заснемане
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi хотспот
  • Stereo Bluetooth v3.0
  • HDMI TVслот, USB порт
  • microSD слот за карта
  • Стандартен  3.5 mm аудио джак
  • Adobe Flash 11 поддръжка
  • GPS с A-GPS поддръжка; дигитален компас

 

Дизайн

Galaxy Tab серията се превърна в синоним на елегантен и тънък дизайн, което направи очакванията на потребителите към този модел още по-високи. По-голямата част от гърба на таблета е елегантно покрита с полиран алуминий. Тъмно сива пластмаса деликатно очертава от всички страни модела, а  две черни ивици  преминават по продължението на задната част на устройството. 3.2-мегапикселовата камера се намира отзад в горния ляв ъгъл на джаджата.

Бутонът за захранване, контрол на звука и IR сензора се намират от дясната страна на таблета. Слотовете за microSD карта памет и SIM карта са защитени от специално покритие.

 

Дисплей

Снимките и видеото на 7.7 – инчовия таблет имат отлично качество, благодарение на Super AMOLED Plus дисплея с резолюция от 1280х800 пиксела. Цветовете са особено наситени, а изображенията изглеждат като живи. Картините са толкова детайлни, че можете да видите и най-малкото несъвършенство по изображенията.

Въпреки че има три режима на гледане (динамичен,стандартен и филмов режим), динамичния екран предлага най-ярките цветове и яснота на изображенията. Един от недостатъците на дисплея е, че е трудно да се работи с устройството при пряка слънчева светлина.

Клавиатура

Tab 7.7 включва три виртуални клавиатури, включително и клавиатурата на Samsung. Ще ви хареса това, че можете да получите достъп до главните букви и специални символи, като просто задържите главния бутон. Възможността за коригиране размера на клавиатурата също е значителен плюс. Android клавиатура с познатите сиви и черни клавиши също е налична. Swype също намира място в таблета. От трите клавиатури най-лесната за използване е Swype .

Софтуер и интерфейс

Заключващият екран се състои от голям дигитален часовник с дата. Можете да отключите устройството с замахване на ляво или надясно, но това движение трябва да се извършва по-прецизно.

Има пет персонализации за началните екрани, които са на разположение  по протежение на горната част на дисплея.

Иконите за Google Search, Voice Search, приложенията и екранът за многозадачност се  намират в горната част на екрана. Лентата в долната част включва  бутоните за Home, Recent Apps, Screen Capture, заедно с мини-известяване за имейл, живот на батерията, мрежа и дигитален часовник.

Samsung също са добавили Мotion control, който позволява да увеличите и да намалите уеб страниците, снимки и др., поставяйки двата си пръста на дисплея и движейки ръката си напред и назад. Можете също така да премествате приложения, поставяйки единия пръст върху избраното изображение и после леко замахнете наляво или дясно, за да получите достъп до новия начален екран.

Приложения

Galaxy Tab 7.7 е зареден с редица мултимедийни приложения, включително The Daily – приложение за четене на новини, специално предназначено за таблети. Киноманите ще останат особено доволни от Media Hub. Чрез него се наемат филми, гледат се телевизионни предавания и сериали. Потребителите могат да използват и Blockbuster, Netflix или Android Movie Store.

В състава от приложения са включени и QuickOffice, Memo и Pen Memo за потребителите, които предпочитат да пишат със стилус. AllShare позволява да се споделя мултимедийно съдържание с DLNA-сертифицирани устройства. Samsung Apps показва препоръчаните приложения от вашите Фейбсук приятели.

На лице са още VZNavigator, VCast Apps и My Verizon Mobile. Verizon е добавил към своите функционалности и Backup Assistant Plus за импортиране на контакти.

С таблета ще се наслаждавате на бързите мрежи на Verizon 4G LTE. Получавате скорост на сваляне от 18.1 Mbps и скорост на качване от 7.5 Mbps на  Speedtest приложението.

Задната камера на устройството е 3.2 мегапиксела. Цветовете са много богати и светли, и прави снимки с чудесно качество. Животът на батерията издържа до 6 часа и 30 минути.

Недостатъци:

  • Батерията не може да се заменя
  • Няма Full HD видео заснемане
  • Няма  ICS
  • Док станцията работи само в потретен режим
  • Продава се на висока цена

 

Loading Facebook Comments ...