Предимствата на 4G мрежата

Предимствата на 4G мрежатаКакво точно е 4G? Това е последното въплъщение (четвърто поколение, затова е 4G) на мрежите, което помага на нашите клетъчни телефони да работят. През 80 и 90–те години на 20 век 1 G и 2 G мрежите са поддържали само глас и прости цифрови данни. През 2000 г. 3G маркира началото на мобилният достъп до Интернет.

4G предлага по-бързо обслужване и осигурява на смартфоните по-голяма бързина на много потребители едновременно. Тези възможности отварят нови хоризонти за всички видове безжични приложения, които биха могли да улеснят живота ни и дори да променят начина, по който работим и се забавляваме.


Go, Go Video

Няма спор, че и сега можете да използвате 3G мрежата на телефона си за видео обаждания, пускане на клипчета в YouTube и понякога да гледате онлайн телевизия. Но когато трафикът в  мрежата е много висок, видеото започва да засича, прескача и ситуацията става особено неприятна. 4G мрежата обещава да бъде много по-бърза, а увеличението на скоростите на обмен на данни е не само необходимо, но и наложително.

Според прогнозите, трафикът на данни през мобилните телефони ще нарасне 33 пъти преди 2020 година.

4G не е лекарството за всички проблеми, със засичащото видео и бавно зареждаща телевизия, които могат да се породят. Например, вероятно няма да гледате  HD канали на живо на мобилното устройство по всяко време през следващите няколко години. Но когато става дума за стандартна разделителна способност, 4G ще може да ви предложи голямо подобрение в сравнение с 3G, който въпреки че е бърз, рядко оглавява повече от 1.5 mbps в пиковите часове.

Подобрената 4G мрежа може да осигури на потребителите скорост между 10 и 20 mbps – това е по-бързо от скоростите, които доста хора имат на домашните си компютри, използвайки кабелни модеми или DSL. Благодарение на тази нова мрежа, видео разговорите ще бъдат перфектни – ясни и чисти, без  прекъсване и засичане.

Мобилен  офис

От години насам сте чували за телекомпютинг или това, което се нарича мобилен офис. От 2005 г. например в САЩ има 74% увеличение на броя хора, които работят от дома си поне веднъж в месеца. Нещо повече, 40% от американците имат работа, която може да бъде вършена и от вкъщи.

В наши дни, бизнесът е силно зависим от безжичната връзка. 96% от малките бизнеси използват безжични устройства и 63% заявяват, че не могат да оцелеят без тези връзки. 4G е значителна част от оборудването на един офис. Графики, видео клиповече и презентации, зареждани с всички видове мултимедия са достъпни чрез смартфони или таблет. Дори и в часовете, когато мрежовият трафик е изключително висок, сте способни да изпращате и получавате надеждно количество информация.

Музика в облака, ясен и силен звук

Всички програми, приложения и информация се съхраняват в облак, който се хоства  от многобройни Интернет сървъри, свързани помежду си. За да имате достъп до нещата си е необходимо да имате достъп до онлайн мрежата и да запомните потребителското си име и парола. За слушане на музика и видео се нуждаете от бърза и надеждна връзка.

Много бързата връзка е още по-незаменима, когато става въпрос за пускане на музика от услуги като Pandora, Spotify, Amazon Cloud Drive, iCloud и Google Music. Всички тези приложения ви позволяват да слушате хиляди песни от техните сървъри на мобилното си устройство, като няма значение къде се намирате.

Да имаш такъв голям избор е нещо страхотно, но да се възползвате максимално от нея е малко вероятно без наличието на бързоскоростната 4G мрежа.

След като откриете 4G сигнал, видеото трябва да зареди за нула време. Единственото истинско предизвикателство може да бъде лимита на трансфера на данни. Тъй като все повече и повече потребителите преминават на 4G, се очаква доставчиците да осигурят по-бърза скорост.

Мултимедийна  лудост

С 4G мобилната социална мрежа, видео разговорите и игрите ще се ускорят до максимална скорост. Това до голяма степен се дължи на увеличения капацитет и намалената латентност на 4G.

Една базова 3G станция позволява само на дозина хора да работят на скоростите, нормални за 3G. Но 4G мрежите ще дават възможност на стотици хора едновременно да имат бърз достъп и да споделят информация. Този висок капацитет означава, че повече хора могат да качват видео и да осъществяват видео разговори по едно и също време.

Също толкова важно е по-ниската латентност (или закъснение) в 4G. 3G мрежите обикновено имат забавяне със 100ms. Но няма видимо закъснение при 4G, а латентността е  само около 20ms.

Ниската латентност е от решаващо значение за видео–конферентните разговори. Когато  има закъснения, хората говорят един през друг и това се превръща в неприятно изживяване. 4G гарантира отговор на време и страхотна връзка.

Loading Facebook Comments ...