Няколко страхотни защитни програми за смартфони

Няколко страхотни защитни програми за смартфониКакво бихте направили, ако изгубите мобилния си телефон? Или още по-лошо – някой го открадне? Дали ще знаете от къде да започнете да го търсите, а какво ще правите с всичката лична информация, която съхранявате  там?

Ако някога това ви се е случвало подобно нещо, със сигурност не е било приятно изживяване. Макар че все пак, някъде по света са останали добри самаряни, истината е, че е малко вероятно някой да ви върне устройството, ако сте го изгубили.

Та въпросът е какво да сторите, за да намалите последствията от откраднатия/изгубен смартфон? Можете да започнете примерно с инсталирането на някаква форма на защита. С всички приложения, достъпни за използване (някои напълно безплатно), няма причина да не защитите по-добре личната си информация, която може да бъде използвана за недобронамерени цели.

Закупуването на защитен софтуер не е никак евтино, но поне ще сте спокойни, че сте се погрижили за безопасността си.

Нека разгледаме някои от най-добрите инструменти, които да използвате за да предпазите смартфона си.

Lookout Mobile Security

Lookout е безплатна услуга, която предпазва денонощно iOS или Android устройствата от заплахи, като незащитени WiFi мрежи, злонамерени приложения, измамни връзки и т.н. Можете още да го използвате за архивиране на контактите си.

Ако изгубите телефона си, Lookout може да намери неговото местоположение чрез Google map, дори ако GPS е изключен. Също така активира силна аларма, независимо дали телефона е в режим „без звук“.

Snap Secure Mobile Security

Snap Secure автоматично архивира данните и ги запазва в акаунта ви в сайта на приложението. Така че по всяко едно време можете да имате достъп до нещата си. Услугата идва с антивирусна и Anti-spyware защита, която сканира всичките нови приложения за зловреден софтуер.

Snap Secure включва функция за блокиране на разговорите, която ви позволява да не  приемате обаждания от непознати номера и такива, които не се изписват. Дори можете да блокирате нежелани имейли на BlackBerry устройствата и нежелани SMS–и на Android.

В приложението е вградена и страхотната функция Personal Guardian. Това е паник бутон за потребителя, чрез който да прати безшумно имейл, съобщение или туит, заедно с местоположението си в случай на извънредна ситуация.

Snap Secure е наличен за  iOS, Android, и BlackBerry смартфони. Има безплатна и платена версия. Платената версия е $3.99 на месец и  $17.99 на година.

BullGuard Mobile Security 10

С BullGuard Mobile Security 10 получавате онлайн акаунт, от където имате отдалечен достъп до смартфона си чрез  Mobile Security Manager, работещ с GPS-а на устройството. Ако загубите телефона, можете да го заключите от разстояние и дори да изтриете цялата информация в  него.

BullGuard се предлага за Android, Symbian OS, Windows Mobile и BlackBerry и е на цена от $29.95 на година.

IHound Phone и Family Tracking

iHound е доста подходящ за семейства и включва различни инструменти за проследяване, но също така е и страхотно средство за защита на устройството ви. Приложението използва GPS, за да проследи телефона и да ви съобщи местоположението му. Включва още аларма, която да бъде чута дори, когато звукът е изключен. Позволява от разстояние да заличите всичките си данни и да заключите телефона.

iHound може да се свали безплатно от iPhone App Store и включва 3 месеца поддръжка. След това, ако искате да го ползвате за 3 месеца трябва да платите 3.99 долара, за 6 месеца – 5.99 долара и за 12 месеца – 10 долара. За Android струва само $3.99 на година след 7-дневен тест период.

McAfee WaveSecure

McAfee са създали страхотно приложение, което се грижи за защитата на смартфоните, работещи с iOS, Android, BlackBerry, Symbian OS и Windows phone. Включва подобни функции като гореизброените програми – контрол от разстояние, изтриване на данни, архивиране, възобновяване на информация, местоположение и SIM проследяване.

Kaspersky Mobile Security 9

Kaspersky Mobile предлага разнообразие от функции, сред които са: защита от кражба, вируси, спам, защита на личната информация, родителски контрол и firewall защита. Опцията за проследяване показва на Google map точните координати на изгубения или откраднат телефон.

Една от най-забележителните функции в това приложение е, че информацията в телефона може да се изтрие, дори ако SIM картата е била сменена.

Norton Mobile Security Lite

Единственото, разочароващо в тази страхотна програма е, че работи само с Android устройствата. Предпазва ви срещу неоторизиран достъп, вируси, зловредни софтуери, фишинг и кражба. Ако устройството  е откраднато ще бъдете в състояние да разберете местоположението му, да изтриете информацията и да го заключите от разстояние. Дори когато сърфирате в мрежата сте защитени. Обаждания и текстови съобщения също могат да бъдат блокирани.

Norton Mobile Security Lite е безплатен в  Android Marketplace. Norton също предлага Mobile Utilities и Task Killer, четец на QR кодове и плъгини против кражба – всичко това  напълно безплатно.

Loading Facebook Comments ...