Креативност и дизайн със смартфон

Все още по-голямата част от своите задължения дизайнерите трябва да правят настолен компютър или лаптоп. Това не е поради причината, че няма приложения за мобилни телефони, а просто защото е по-удобно, комфортно и имат по-голям контрол и свобода на действие .

Въпреки това, ако често сте в движение, някои мобилни приложения могат да ви помогнат да спестите време и да изпъкнете с иновативни решения. Излизането на пазара на iPad не само направи това възможно, а и днес са налични множество програми за iPad, които са разработени специално за уеб дизайнери. Разбира се, има и някои страхотни приложения за Android, така че ако не притежавате устройство на Apple, все пак има други подходящи  решения и за вас.

Pinterest

Напоследък славата на Pinterest става все по-голяма и започва да се утвърждава в онлайн мрежата като една от най-големите и популярни социални мрежи. Използването на табла в сайта прави Pinterest страхотна услуга, за да организирате и споделите вашата креативност, но също така е страхотно място  да намерите вдъхновение в профилите на други дизайнери.

 

Adobe Ideas

Adobe са създали някои от най-страхотните приложения за десктоп компютри за креативни личности. Компанията също има голямо влияние и на пазара за мобилни приложения, например с Adobe Ideas – програмка, с която можете да скецирате и нахвърляте набързо ваши идеи, които са изникнали в ума ви, докато сте някъде навън и по-късно можете да ги развиете в страхтен проект. Наистина приложението е уникално за скициране, а с една добра писалка  версията за iPad е просто незаменима.

Adobe Photoshop Express 

С това приложение на практика редактирате и споделяте снимки навсякъде. Можете да  изрязвате елементи, завъртате и настройвате цветовете, както и  да добавяте  артистични ефекти. Можете да имате достъп до снимките и видеата си директно от профила ви в Photoshop.com.

 

Instagram

Приложението дава възможност на потребителите да правят снимки и след това да поставят страхотни филтри и да ги споделят в профилите си в социалните мрежи.

 

Flipboard – вашето списание за новини

С красив е елегентен дизайн, съвместим с  iPad и  iPhone, Flipboard създава персонализирано списание за всичко, което е било споделено с вас. Прелистете през новините във Фейсбук, туитове от линията на времето в Twitter, снимки от приятелите ви в Instagram, мелодии от SoundCloud и още много. Запълнете Flipboard с неща, които обичате да четете – от блогове до публикации в Rolling Stone и  Lonely Planet и използвайте  Instapaper или  Readability, за да запазите статии, които да прочетете  по-късно.  Приложението създава специало място за вас, където да търсите, сърфирате, коментирате, забавлявате и споделяте новини, снимки и ъпдейти, които имат значение за вас. В допъление към  Twitter, Facebook и Instagram, можете да преминавате през вашите новини и линия във времето в Google Reader, LinkedIn, SoundCloud, Tumblr, Flickr, 500px, Sina Weibo и Renren на Flipboard.

 

LiveView

LiveView е специализирано приложение remote screen viewing application, което служи като инструмент да помогне на дизайнерите да създат графики за мобилни приложения. Също така се е доказало като полезна услуга за създаване на бързи симулации, демонстрации и experience prototypes.

Air Display

Вече е възможно да използвате iOS устройството, докато вършите работа на компютъра. С това приложение, имате възможност да използвате вашия iPad, iPhone или  iPod като безжичен дисплей. Air Display работи в пейзажен и портретен режим. Просто завъртете устройството и картината автоматично ще се настрои. Без да заема твърде много място на бюрото ви, Apple джаджата почти удвоява зоната на екрана на лаптопа или нетбука.

 

iDesign

iDesign е полезно 2D векторно приложение, което използва офсет контроли, които позволяват да рисувате точно и прецизно с пръста си.

 

Magic Color Picker 

Magic Color Picker е чудесен инструмент, подходящ за дизайнери, художници и програмисти, с които се избират цветове, използващи различни цветни модели. Поддържа 7 различни режима, както и RGB, HSV, HSL и YUV цветови модели. Използвайте или палитрата, или слайдърите, за да намерите желания цвят.

 

Inspire Pro – рисувайте, оцветявайте, скицирайте

Опитайте Inspire Pro и ще се влюбите в него. Ключовата характеристика е симулация на  маслени бои върху платно, позволяващи невероятни ефекти за смесване с пет реални видове четки.  Ще бъдете изумени от това какво можете да направите със суха четка. Inspire Pro не е като Photoshop. Приложението е без леъри или голям брой четки. Независимо дали сте начинаещ, ескперт или нещо по средата, ще се наслаждавате на възможностите на Inspire Pro.

 

Penultimate

Това е страхотна и мощна програмка за iPad, която в същото време е стилна и лесна за използване. С нея можете да си водите бележки, да правите скици или да работите върху следващата си невероятна идея, независимо дали сте в офиса, в движение или вкъщи на дивана.

 

iDraw

iDraw е една от най-използваните услуги за векторна излюстрация и рисуване, които са налични за iPad. Поддържа леъри, текст, изображения, четки, градиенти, мощен инструмент Bezier Pen, изрязване, fully customizable Canvas Styles, PDF export и т.н.

 

SketchPad

С SketchPad можете да рисувате векторни изображения само с пръсти. Толкова е лесно и приятно. Приложението е направено да изглежда като истински скицник. Рисувате с пръсти и леко замахвате наляво или надясно, за да прелиствате страниците.

 

iFontMaker

iFontMaker е първият едитор на шрифтове, направен единствено за iPad. С тъч интерфейса, вашият на 100% оригинален ръчен шрифт може да бъде готов за 5 минути. Можете да го изпратите на имейла си или да го концвертирате в TTF файл.

 

TypeDrawing

Това е изключително лесно за ползване приложение, но е перфектно за създаване на типографично изкуство, както и за създаването на уникални водни знаци върху вашите снимки.

Loading Facebook Comments ...