Таблет OMEGA OT7500

Здравейте, приятели!

Аз съм Никола Владимиров и от днес нататък ще Ви пиша за новите джаджи, които пристигат в офиса и ще споделям скромното си мнение с Вас!

Ще ме откриете за въпроси, запитвания и заявки за ревюта, представяния и т.н. на линка по-горе.

Днес ще си попишем за едно от бюджетните решения за таблет, а именно OMEGA OT7500!

Omega Tablet 7500

7 инчовият бюджетен таблет от Ardes.bg

Какво има в кутията?

OMEGA Tablet OT7500 PackOMEGA Tablet OT7500 Contents

В комплекта са включени:

-Таблет OMEGA OT7500
-2 х USB-Micro към USB преходник
-Захранващ USB адаптер
-Зарядно за автомобил (запалка)
-Няколко книжки с ръководство за употреба

Всичко необходимо за мобилно устройство.

Дизайн и издръжливост

Като цяло има здрав корпус от пластмаса, имитация на алуминий. Гъвкава, но при удар със земята със сигурност ще се напука, a части – няма. За това препоръчвам една застраховка за всеки случай.

Що-годе изчистен и семпъл. Бутон за включване и изключване и бутон за звука, с това се изчерпват копчетата по корпуса. Покрай тях има включени портове – microUSB, HDMI, DC – захранване, 3.5мм порт за слушалки и слот за microSD карта с памет до 32GB.

Минус е, че остават отпечатъци по корпуса, а гладкият корпус се изплъзва лесно от ръцете. Хладен е на допир, но при повече натоварване с приложения и игри се усеща „печката“ отвътре.

Tablet OMEGA OT7500 back

Дисплей и звук

Дисплея е 7-инчов, капацитивен с 1024х600 резолюция и удивителното тук е IPS (In Plane Switching) матрицата, която позволява доста добър ъгъл на виждане, LED подсветка и мултитъч технология! На допир е като повечето таблети от този ценови клас, пръстът ми залепва за екрана :D .

Естествено без скрийн протектор ще събира и отпечатъци, затова препоръчвам да си купите универсален и да го пригодите към машинката.
Не ми хареса начина, по който се огъва при малко по- силен натиск, затова ако забие при натоварване с натискане няма да стане.

Звукът е слабото място на тази машина – една колонка, тиха и енергоспестяваща. А ако сложите ръка на нея, забравете, че ще чуете каквото и да е от медията, която сте пуснали.

Батерия

Батерията е литиево-полимерна (3100 mAh) , крайно недостатъчна, но учудващо издръжлива в стендбай.
Издържа до 5-6 часа при постоянна работа с натоварващи приложения като скайп или 3D игри и около 2 дни в стендбай.
Прилично, но незадоволително.

За най-дълъг живот препоръчвам да „убивате“ приложенията след ползване със заложения task manager или друг по избор и да спирате WiFi, когато не го ползвате.

Технически спецификаци

Пълните технически спецификации тук.

Машинката се отличава с двуядреният си процесор A9 на 1.5 гигахерца и доброто видео Mali400, заедно с 1GB оперативна памет, което го прави сравнително конкурентен на доста по-скъпият Samsung Galaxy Tab 2.

Според тестовете с Quadrant Standart устройството се нарежда след HTC ONE X и ASUS Transformer pad TF201 с 3929 точки.

След него са Motorola Atrix 4G и Samsun Galaxy Tab 10.1!

Това е удивиделно, изключително производителен таблет!

Интересното при тази машина е, че в комплекта има microUSB към USB Input – което означава, че ако откриете подходяща флашка, ще може да подкарате и 3G връзка.

Софтуер

Тази играчка идва с Android 4.0 Ice Cream Sandwich и стандартен пакет приложения. Нищо особено, но Google Play Store е на разположение и винаги можете да свалите купища платени и безплатни програми и игри.

Камера

Таблета има 2 вградени камери – 2 мегапиксела задна и 0.3 мегапиксела предна за видеоразговори. Очевидно мина времето, когато 2 мегапиксела бяха лукс, затова ще кажа само, че са прилични, когато наистина ти трябват и полезни при всички положения :). Качеството на снимане не е кой знае какво, има какво още да се желае, но все пак бюджетна машина.

Заключение

Ок, в заключение ще кажа, че машината се представя доста добре, дори я подцених. Удобна е за работа в движение с ненатоварващи приложения, за спешен скайп разговор, за да проверя нещо в нета или просто да си пусна някое филмче, докато пътувам. Аз като един средностатистически българин със средностатистическа заплата, със средностатистическото си желание да имам глезотия, която да покажа на приятели и роднини, искам и ще си купя тази играчка. По отношение цена-качество – КУПУВАМ!

Естествено не покрива всичките ми нужди, капризи и прищевки. От време на време забива и ме дразни. Няма голяма отхапана ябълка на гърба, която свети и не ми се свива стомаха, залитайки с таблета в ръка.
По отношение качество-лукс – едно стимулиращо НЕ!

Това беше от мен за днес, очаквайте следващото ревю в близките дни на следващата бюджетна машинка на Prestigio!

Не забравяйте да коментирате, питате, подпитвате, споделяте, шервате, лайквате, плюсвате и тн. и каквото още се сетите на линка най-горе или в чата на сайта, или на мейла в линка по-горе :). Благодарение на Вас ще правим ревютата по-чести и по-изчерпателни!

Loading Facebook Comments ...