Aspire V3 – Топ лаптопи от Acer

Най-бързо променящият се, най-обсъжданият, стремящ се да задоволи всяко изискване на потребителя. Така може да обобщим лаптопa от серията Acer Aspire V3. Случайно ли е тогава, че всеки нов модел бързо се превръща в хит на пазара?! V3-772

Тайванската компания разглежда всички клиентски отзиви и моделира следващия си преносим компютър според техните претенции. Затова и ноутбукът, който излезе в началото на лято 2013 г. – V3-772, беше квалифициран от специалистите съвсем кратко – „без забележки”. Това е идеалният лаптоп за запалените геймъри, както и за професионалисти в сфери като проектирането и дизайна, които се нуждаят от по-мощен компютър с по-голям капацитет и в същото време от мобилност.

Но Acer Aspire V3 има много лица, защото все пак клиентите са много и различни.

new-Aspire-V3

Дизайн

Без да изменят съществено на класическия си стил, моделите от серията усъвършенстват както конструкцията, така и дизайна си. По по-старите лъскави черни ноутбуци оставаха следи, но това вече е история. Независимо дали вашият Acer е в класическо черно, сребристо сиво или златисто шампанско, той ще блести с пълна сила, без нежелани отпечатъци. В центъра на капака е изписано логото на компанията.

Не само отвън, Acer Aspire V3 е лъскав и отвътре. Под голямата, но семпла клавиатура от т. нар. „островен тип”, мястото за дланите също е гланц. При моделите от 2012 г. под тъчпада има два бутона и релефна линийка, вдясно, за по-лесно скролиране. С цел по-голямо удобство и по-семпъл дизайн, при по-новото поколение от 2013 г. бутоните са скрити под тъчпада. Повечето конфигурации от серията притежават и NumPad цифров модул.

Дисплей

Acer Aspire V3 ще ви предложи 17,3-инчов Full High Definition дисплей с разделителна способност от 1920 х 1080 пиксела за истинско мултимедийно изживяване. По-големият монитор обаче винаги е свързан и с по-голямо тегло на лаптопа, което при тези модели е около 3,2 кг. Ако държите на по-голяма мобилност обаче, Acer има варианти на стандартните 15,6-инчови лаптопи (2,6 кг). А за дамите дори е подготвил 14-инчово „златно бижу” с тегло само 2,2 кг. – Aspire V3-471.

Acer значително се е постарал при подобряване качеството на дисплея. В най-новите модели повърхността е матова, резолюцията – добра, яркостта – 300 cd/m2, а детайлността – 127 ppi.

new-Aspire-V3

more-info

Процесор
Стигнахме до най-обсъжданата част на Acer Aspire V3, особено в модела 772. Това е четириядреният
Intel Core i7-4702MQ – един от първите Haswell процесори в масов лаптоп. Работи с тактова честота от 2,2 GHz, но Turbo Boost функцията му позволява овърклок на всяко от ядрата при нужда от висока производителност. Когато работи само едно от ядрата, може да повиши честотата си до 3,2 GHz, при две – 3,1 GHz, а при особено голямо натоварване и работещи четири ядра, всяко може да достигне до 2,9 GHz.

V3-772

Изработен по 22-нанометров технологичен процес, този процесор се отличава не само с мощ, а и с по-висока икономичност и графична производителност, благодарение на разположената в кристала му Intel HD Graphics 4600 видеокарта. Освен нея, Acer снабди новите си модели и с високия клас на NVIDIA GeForce GTX 760M. Базовата й тактова честота е 657 MHz, но може да се овърклоква чрез новата система GPU Boost 2.0. Изборът на видеокарта става автоматично – ако се впускате в 3D игра ще използва NVIDIA, но ако вършите рутинна работа в Интернет, ще е достатъчна Intel HD Graphics.

V3-772-black-photo_gallery-04

Тези характеристики на процесора и видеокартите превръщат Acer Aspire V3 в геймърски рай, при това на по-ниска от предлагащите същите характеристики конкурентни марки. Твърдият диск от 1 TB пък предоставя допълнително свободата да съхраните в тази машина, каквото решите.

По-нискобюджетните модели от среден клас в серията са с Intel Core i5-3210M (2,50 – 3,10/3,2 GHz, 3MB кеш). 14-инчовите пък са снабдени с двуядрения Intel Core i3-2348M, RAM памет от 6 – 8 GB на 1333 Mhz и 750 GB твърд диск.

revoo-scores-laptop-acer-aspire-v3

Звук

Стремежът към съвършенство на Acer Aspire V3 няма как да не получи отражение и при звука. В най-новите модели аудио системата е с 33% по-голям обем, а това гарантира чист, плътен и силен съраунд.

new-Aspire-V3-benefit-images-02

Портове

И тук Aspire V3 не е пропуснал нищо – един или два USB 3.0 и USB 2.0 портa, HDMI за свързване с външен LCD монитор, VGA, жакове за микрофон и слушалки, уеб камера, слот за мултимедийни карти, заключваща система Kensington Lock, Bluetooth.

Aspire-v3-tranche-droite-1500

Ако се изкушавате да притежавате този пазарен хит, Ardes.bg ще ви го предостави на най-добрата цена. Тършувайте в нета, разпитвайте приятели и ако намерите по-ниска, Ardes обещава да коригира офертата си. Ще ви дадем и 2 години гаранция (ако сте физическо лице) или една, ако го купувате за фирма. Ardes предлага и уникалната за българския пазар гаранция за липса на мъртви пиксели на дисплея до 14 дни от покупка. Ако все още се колебаете, свържете се с нас да поговорим за Aspire V3! 

Aspire-v3-tranche-gauche-1500

V3-772-black-photo_gallery-02

Buy Button

Loading Facebook Comments ...