Тънък, лек и харизматичен – лаптоп Acer Aspire V5-572 от Ardes.bg

Като всеки уважаващ себе си човек, който търси съчетание от стилен дизайн, отлична производителност и добра цена, със сигурност ще обърнеш внимание на Aspire V5 – 572 серията на Acer.  Една от най-богатите серии на компанията – от бюджетния до средния и висок клас в ценово отношение.

V7_V5_Dazzle_black_non-touch_nonglare-photo-gallery-06

more-info

Дизайн

Aspire V5-572 са по-тънки и по-елегантни от всякога. Пристига в четири цвята за България – черен, сребрист, златист и червен. С метален корпус, който далеч не влияе на теглото му, тази машина е изключително здрава, но все пак не препоръчваме да я използвате за самозащита. Aspire V5-572 в най-дебелата част е само 22.24 милиметра, което го прави изключително тънък и портативен, като теглото е само 2 кг!

V7_V5_Dazzle_black_non-touch_nonglare-photo-gallery-01 - Copy V7_V5_Dazzle_black_non-touch_nonglare-photo-gallery-02 - Copy

Клавиатурата е пълноразмерна, с големи и раздалечени бутони за удобно набиране на текст. Единственият минус тук е за геймърите, тъй като стрелките са изключително миниатюрни и неудобни за управление на автомобилите в 3D игрите.

V7_V5_Dazzle_black_non-touch_nonglare-photo-gallery-05 - Copy

Изместен в лявата част на Palm Rest-а или „мястото където китките почиват“ е мултитъчпада. По – голям от стандартните, снабден с технология разпознаваща до 5 жеста и допир на дланите и пръстите, този тъчпад е изключително удобен за управление на операционната система.

V7_V5_Dazzle_black_non-touch_nonglare-photo-gallery-03 - Copy

Дисплей и звук

15.6-инчовият дисплей (39.62 см) в съотношение 16:9 пристига в две разновидности според цената – лъскав Acer CineCrystal дисплей с LED подсветка и HD резолюция (1366×768), както и Full HD (1920×1080) IPS матов дисплей с LED подсветка с резолюция.

Първият вид е бюджетно решение с приложение при обща работа и 3D игри. Икнономично решение за по-добра издръжливост на батерията.

Вторият вид е подходящ за графични, уеб, фото дизайнери. С широк ъгъл на виждане, по-наситени цветове и яркост.

Серията е оборудвана не със две, а с цели четири тонколони, което прави озвучението изключително добро и подходящо за мултимедия!

Acer-Acer,_Aspire_V5-572-323,__15,6____500_GB,_kannettava_tietokone-5802186_malli

Процесор и памет

Серията Aspire V5-572 разполага с нисковолтажни процесори на intel, а именно core – i3, i5 и i7!

Тези процесори са от трето поколение – Ivy Bridge – и са от енергоспестяващите модели. Работят на съответно от 1.50 GHz до 2.0 GHz, като само i5 и i7 са с TurboBoost технологията на Intel, което им дава възможност за честоти до 3.10 GHz.

Конфигурациите са с между 4 и 8 GB RAM памет на 1600MHz, с възможност за ъпгрейд до 32GB.

Всички машини според цената са оборудвани с 500GB или 1TB твърд диск за съхранение на данни.

4th-gen-core-processor-badges-stacked

Видео

Моделите от серията покриват както най-бюджетния клас, така и високия клас.

Бюджетните модели разполагат с вграден видеоускорител Intel HD 3000, което ги прави не особено подходящи за 3D игри, но страхотни мултимедийни станции.

Машините в средния клас са оборудвани с мощната NVIDIA GeForce  GT720, позволяваща страхотни изживявания за геймърите и доста добро представяне за графичните дизайнери.

Високият клас е със серозната NVIDIA GeForce GT750, а в комбинация с i7 може да се насладите максимално на новите заглавия на високи настройки или да работите съвсем спокойно с CAD/CAM софтуер.

633878_nvlogo_3d

Батерия

Батериите с които са оборудвани моделите са 4 – клетъчни литиево-полимерни 3560 mAh. Това означава, че най-бюджетните машини с най-слаба конфигурация ще издържат над 5 часа автономна работа, а най-мощните над 3 часа – при обща употреба.

Комуникации

Лаптопите от серията са оборудвани със стандартните портове и комуникации – WiFi b/g/n, LAN,  Bluetooth 4.0, 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, VGA, HDMI, Card Reader, 3.5 mm комбо жак за микрофон и слушалки, както и вградена HD уебкамера с микрофон.

Минус на тези лаптопи е липсата на оптично устройство.

Заключение

V7_V5_Dazzle_black_non-touch_nonglare-photo-gallery-05

Изтънчен дизайн, висока производителност и достъпна цена! Изключително конкурентни машини, подходящи за обща употреба, гейминг и CAD/CAM софтуер! Купи сега от Ardes.bg с промо код GIFT2 и вземи подарък чанта и безжична мишка!

 

Loading Facebook Comments ...