Комбинация от Windows 8, таблет и лаптоп – Lenovo Miix

10.1 Windows 8 таблет с процесор на персонален компютър, Lenovo Miix може да бъде закачен към „бързо завъртащата“ се клавиатура и мигновено се превръща в напълно функционален лаптоп, перфектен за забавление и работа в движение.

 

Lenovo IdeaTab Miix

Дизайн

Опростен максимално, този 10.1-инчов таблет разполага с алуминиев корпус и само 3 бутона – 1 от които сензорен. Камерата е поместена по средата в горната част на таблета. Минус тук, е че няма задна камера за любителите на фотографията. Успоредно на нея е сензорният бутон с логото на Windows. Интересното тук е калъфа (с клавиатурата) за които ще поговорим малко по-долу. Теглото е само 580 гр (без калъфа и клавиатурата).

таблет леново

Таблет Леново Ардес

Дисплей

Дисплеят е 10.1-инчов (1366×768) с IPS матрица и почти 180 градусов ъгъл на виждане. Мултитъч технология и кристална картина с ярки цветове!

Процесор и памет

Това е първо поколение Miix и моделите са оборудвани с двуядрен Intel Atom Z2760 с тактова честота 1.8 GHz, Intel SGX545 графичен видеоускорител и 2 гигабайта оперативна памет! Производителността е като на нетбук и е подходящ за филми, интернет, музика и офис приложения. С 64 гигабайта SSD операционната система зарежда за броени секунди!

246px-Intel_Inside_Logo.svg

Комуникации

Miix са оборудвани със стандартните WiFi и Bluetooth за връзка с мрежата и периферни мишка и клавиатура при необходимост. От Lenovo са помислили и за видеоразговорите като са интегрирали 1MPx HD уебкамера и микрофон.

Портове

Таблетите от серията разполагат със microSD слот за карти памет до 64GB , като с такава дисковото пространство ще нарастне до 128GB общо.  Освен това разполага с microUSB порт поддържащ OTG и преходник е наличен в кутията – т.е. може да свържете USB флаш памет, USB 3G модем и др.

таблет леново

В дясната част – точно над порта за зарядното се намира и micro HDMI изход за връзка с телевизор или монитор. Наличен е и 3.5 мм вход за слушалки.

таблет леново

Минус е липсата на възможност да се използва microUSB порта когато таблета се постави в калъфа с калвиатурата.

Батерия

Батерията е един от най-големите плюсове на серията – 6800 mAh с живот до 10 часа в работен режим! 

Бонуси

В комплектите на серията винаги ще откриете microUSB to USB 2.0 преходник. При някои от моделите е включен калъф с клавиатура, което на практика го превръща в нетбук, както и скрийн протектор. В комплекта също така ще откриете лиценза за Windows 8, наръчника за употреба и зарядното.

таблет леново таблет леново

Заключение

Балансирана машина подходяща за хора, които предпочитат удобството и масивната функционалност на Windows, сигурността на Lenovo. Ardes.bg препоръчва да застраховате Вашият таблет за да си осигурите спокойствие при евентуален инцидент!

Бонус ХАК за мобилни устройства

Ако включите вашето устройство на самолетен режим (Airplane mode) ще се зарежда до 50% по-бързо.

 

Loading Facebook Comments ...