Първият интернет магазин в света стартира в България на днешния ден през 1985г.

На днешната дата преди 30 години стартира интернет сайтът на Ardes.bg – първият интернет магазин в света и то не къде да е, а в социалистическа България..

На сайта за първи път се предлагат най-новите български компютърни системи, гордост на социалистическа България – “Правец” 82 и “Правец” 16, със страхотни 14’’ черно-бели монитори, процесор Intel 8088 – 4,77 MHz, памет 64Kb, с 5.25″ дискетни устройства. Освен тях там могат да се намерят Apple Macintosh с 12″ цветни монитори и уникалното по онова време 3.5″ флопи дисково устройство 1.44 МB.
Разбира се, не може да минем и без стока, произведена в СССР – 10″ черно-бели телевизори “Юност”, първите цветни телевизори в България – “Велико Търново” със 17″ цветни руски кинескопи, както и уникалната разработка на телевизорите SONY TRINITRON, които предлагат невиждано дотогaва цветно изображение.

По случай празника само днес в сайта може да откриете уникални предложения за запалени геймъри и фенове на новите технологии.

 

На линия, където и да сте


Вече няма нужда да си седите вкъщи, когато чакате обаждане! Този лек и удобен клетъчен телефон може да ви придружи навсякъде. Последната версия идва с подобрен обхават на антената и чистота на звука, надминаваща очакванията!

Функционалност и стил за бизнеса

SlideBanner
За бизнес потребителите представяме тази чудесна конфигурация, която през април може да закупите и с най-новата версия на Windows 2000. Лесна обработка на файлове и документи, до 2 пъти по-бърза работа – повишавате ефективността на фирмата си и осигурявате удобство на персонала – какво повече може да се желае от един компютър?

Играйте най-новите игри с Voodoo 3300 и Nintendo

V33000box
Всеки уважаващ себе си геймър знае, че ако купува видео карта, трябва да е или Voodoo, или нищо. Серията Voodoo 3300 се откроява с редица подобрения спрямо предшествениците си: честота на ядрото и тази на паметта са 166 мегахерца; шината на паметта е цели 128 бита; картата поддържа Glide, DirectX 8.0 и OpenGL; максималната резолюция е 2048 на 1536 пиксела, при 75Hz честота на опресняване. За феновете на Unreal Tournament (и не само!) това е картата с главно “К”.

Само сега може да закупите и първата домашна конзола на Nintendo със сменяеми касети на уникална цена, в комплект с две от най-новите им игри – “Mario” и ”The Legend of Zelda”.

Nintendo_Entertainment_System_Model

Честит празник :)

 

Loading Facebook Comments ...