AMD обяви финансовите си резултати и пускови дати за Ryzen и Vega

AMD обяви финансовите си резултати и пускови дати за Ryzen и Vega

Компанията AMD обяви финансовите си резултати за последното тримесечие на 2016 година и ориентировъчни пускови дати за следващите си ключови продукти — Ryzen и Vega. Ryzen е нов процесор, предназначен за настолни компютри. Vega е графичен чип — първият на AMD от пет години насам, който също е с обновена архитектура.

По информация от изпълнителния директор на компанията — Лиса Сю — и двата нови продукта ще се появят през 2017-а. Дебютът на Ryzen ще бъде „в началото на март“, а този на Vega се очаква през второто тримесечие. Успехът или провалът им ще е решаващ за финансовата стабилност и бъдещето на AMD.

Въпреки че компанията се похвали с много добри финансови резултати за предходния отчетен период, тя продължава да има сериозни дългове. Освен това по-голямата част от генерираните приходи не се дължи на продажби на хардуер за настолни и преносими компютри, а за игровите конзоли PlayStation 4 и Xbox One.

Анализаторите са убедени, че финансовият успех на AMD за предходното тримесечие е свързан с по-добрите коледните продажби на тези геймърски продукти.

Loading Facebook Comments ...