ARM догонва Intel и AMD по производителност на процесорите

Догодина ще отбележим скок в производителността на чиповете Cortex-A. Производителят ARM знае, че актуалните му продукти за мобилни устройства нямат върхова мощ, затова работи усилено в това направление. Друга грижа е да се запази по-добрата им енергийна ефективност, в сравнение с Intel и AMD.

Новите процесори ще бъдат обединени под името DynamIQ. Моделите ще се предлагат в смартфони и таблети (серията Cortex), РС, сървъри и джаджи от Internet of Things. Специален акцент се поставя върху виртуалната реалност и машинното обучение, тъй като те се нуждаят от най-оптимизирано и безотказно представяне. За целта ARM добавя още ядра, инструкции и по-бързи конвейери.

Intel увеличават със средно 15% производителността във всяко следващо поколение процесори, докато AMD обявяват 40% за новия си процесор Ryzen. Плановете на ARM са да догони конкурентите си със забележителните поне 50% скок в скоростта. Разгледайте сред продуктите на Ardes.bg вече наличните високоефективни решения, базирани на енергоефективни процесори.

Loading Facebook Comments ...