Какви нови функции да очакваме от обновения Android

Следващата версия на Android се очаква съвсем скоро — през месец май. Операционната система на Google, предназначена за смартфони и таблети, ще се обогати с много нови помощни функции. Пълният им списък не е официално обявен, но вече са известни някои от тях:

Copy Less ще позволи копирането на текст от едно приложение и „пействането“ (поставянето) му в друго. За момента не е известно, дали тази функция ще бъде част от виртуалната клавиатура Gboard или от сaмата ОС.

Googlers ще ни даде възможност да правим повече с някои видове текст в приложенията за съобщения. За пример: ще можем да изпращаме координатите на адрес, който по-лесно или дори автоматизирано да се отваря в Google Maps.

Повече от тъч дисплея. Жестовете, чертани с пръсти, са съществена част от управлението на съвременните смартфони. В новия Android ще можем чрез рисуването на буквата „C“ върху екрана да извикваме списъка с „Contacts“ (контакти). Разбира се, ако буквата е друга, ще се активира съответното различно приложение или меню за настройки.

Този списък не е изчерпателен. Операционната система ще включва и други нововъведения, които ще се оповестяват с наближаването на пусковата дата.

Loading Facebook Comments ...