AMD пусна новите процесори AMD Ryzen 5 и някои вече са в Ardes

Има-няма месец след официалната премиера на върховата серия процесори Ryzen 7 вече са в продажба и по-достъпните алтернативи Ryzen 5. Тези предложения на AMD са предназначени за геймъри, обработка на видео и изобщо създаване на съдържание, като по данни на производителя постигат до 87% по-висока производителност, в сравнение с конкуретни модели от същия клас.

Модели от новата линия Ryzen 5 могат да се намерят в търговската мрежа на Ardes, като включват:

AMD Ryzen 5 1600X са предназначени за най-претенциозните игромани и видео стрийминг. Те осигуряват безупречна производителност от клас „работна станция“.

AMD Ryzen 5 1500X и 1400 са идеални за игри и приложения, изискващи повече ресурси. Имат по 4 ядра и 8 нишки, като се възползват и от технологията SenseMI за интелигентно адаптиране към работните навици на потребителите. Специално моделът 1500X осигурява до 200MHz XFR, тоест разширен честотен обхват, при използване на висококачествено охлаждане.

В официалното обявление на новата си продуктова гама AMD обявиха и че на пазара могат да се намерят AM4 дънни платки за тези процесори. Сред решенията се нареждат такива с марката на ASRock, Asus, Gigabyte и MSI. Ако сте решили ъпгрейд на настолния компютър, можете да се възползвате от експертната консултация на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...