Android стана водещата платформа за достъп до интернет

StatCounter е сред водещите компании за трафика в интернет. Тя отчита почти всички съществени показатели за потребителите: с какви операционни системи са устройствата им и с каква резолюция, колко време престояват на даден сайт и много други. А според последните данни на тази компания, Android на Google вече изпреварва Windows на Microsoft като най-използваната ОС в света.

Таблицата за актуалната ситуация в глобален мащаб, която е съставена по показатели от 2 милиона и половина уебсайта, указва, че Android води със съвсем малко пред Windows:

Но в някои страни, сред които например е многолюдната Индия, съотношението в полза на операционната система на Google е зашеметяващо:

Тази новина едва ли ще изненада читателите, които се интересуват от технологични теми. Само за последната година са продадени повече от един милиард Android-базирани устройства. За същия период са реализирани 200 милиона компютъра с Windows.

При такова съотношение, равняващо се прибл. 5:1, можем да очакваме, че през идните години смартфоните и таблетите ще стават все по-пълновластни господари на интернет. Вижте най-добрите модели с Android на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...