Acer Predator 21X: Лети нависоко и не каца при всеки

Не е птица, не е самолет, това е Супермен! Прословутото описание за комиксовия и филмов герой е подходящо и за Predator 21X — неземния красавец на Acer. И наистина, този лаптоп „лети“ с характеристики, на които ще обърнем специално внимание. Няма да го използвате в скута си, докато сте в самолет или в движение, но с такъв супергерой на ваша страна ще приключите бързо всяка работа…

и превъртели най-гладните за ресурси видео игри!

Няма да хабим дори един ред, за да ви убеждаваме, че конкретно тази машина е идеална за вас — освен ако сте в състояние да заплатите петцифрената сума, искана от производителя. И ако преди всичко изобщо се нуждаете от лаптоп, който тежи цели 8 кг, пренася се с още по-тежък куфар и ясно осъзнавате, че ще се наложи да го използвате предимно на бюро — като десктоп.

[panel style=“panel-info“]
[panel-header]
От любов към технологиите
[/panel-header]
[panel-content]
Като автор на тези редове и човек, който си изкарва хляба предимно с писане, не искам трудно преносим компютър. Пък и няма как да си го купя, дори да ме обърнат надолу с главата, за да изтръскат джобовете ми. Но това не ми пречи да оценявам високо техническото постижение на Acer и да го опиша с интерес и удоволствие.

Тази статия е за читателите, които се вълнуват от потребителската електроника и нейните смели решения. И може би — подчертавам „може би“ — за двама-трима човека в България, които няма да се стреснат от цифрите на етикета.
[/panel-content]
[/panel]

Като сме подхванали габаритите

От доста години, особено от бума на смартфоните и ултрабуците насам, се настани схващането, че „добрите неща идват в малки размери“. Това е самата истината. Само че имаме и по-добри неща, както и най-добри.

Predator 21X иска да е най-добрият и първият в света по отношение на ключови параметри, затова последната му грижа е да бъде и най-компактният. Той дори не опитва да е такъв! Достатъчно е да погледнем 21-инчовия му екран, за да се установим, че това е огромна машина. А няма как да пропуснем извития дисплей — като на модерен телевизор.

Видео синхронизация с G-Sync

Технологията G-Sync е добре позната от видеокартите на Nvidia, особено от геймърските модели за десктопи. С нея мониторът и графичната карта влизат в пълен синхрон, като по този начин се елиминират забавянето (лагът) и всевъзможни, иначе почти неизбежни дефекти в картината. За това помага и опресняването на съдържанието при 120 Hz.

[panel style=“panel-info“]
[panel-header]
С миSLI за бъдещето
[/panel-header]
[panel-content]
Всъщност видеокартата не е една. Разполагате с двойка GeForce GTX 1080 (версия за настолни компютри) в конфигурация SLI. Производителността в игрите е забележителна, а набиращите популярност забавления във виртуална среда (VR) също не тормозят системата.
[/panel-content]
[/panel]

Панелът се възползва и от друга технология — ColorBlast, която се грижи за прецизните и ярки цветове. С нея се постига до 130% покритие на гамата sRGB, което определено ще се оцени високо от потребителите, работещи с програми за обработка на снимки и видео монтаж.

Разделителната способност на WFHD дисплея е 2560×1080 пиксела. С други думи, съотношението между широчината и височината е 21:9, което превръща лаптопа и мултимедиен център за плейбек на кинохитове.

[panel style=“panel-info“]
[panel-header]
Когато звукът е половината от мултимедията
[/panel-header]
[panel-content]
Адекватно допълнение към гореописаните качества на екрана и видеокартата е озвучителната система. Тя включва 4 високоговорителя, уместно разположени, за да създават усещане за съраунд. Те са съчетани с 2 субуфера.
[/panel-content]
[/panel]

Голям лаптоп – много място за благини

Сред основните характеристики се нареждат:

4-ядрен процесор Intel Core i7-7820HK (Kaby Lake), който беше обявен в началото на тази година и се смята за едно от най-мощните решения за преносими компютри;

64 GB RAM, за да не чувстваме никога дефицит на памет;

хибридна дискова платформа, включваща 1 TB HDD и 4 отделения за SSD модули по 250 GB.

Колкото и да натоварвате изброените компоненти, няма никакъв риск от прегряване. Охлаждането е поверено на 5 тихи вентилатора, 3 от които са AeroBlade и изработени от метал. Извеждането на горещия въздух извън корпуса става през 9 топлинни тръби.

Екстри и още екстри

Не можем да не споменем и поне някои от тях, когато обсъждаме продукт, който носи преди всичко престиж на Acer.

Пълноразмерна клавиатура с механични клавиши Cherry MX RGB — възможно най-удобните за работа и игра.

Подвижен цифров пад, който с едно завъртане се превръща в тъчпад — заместител на мишка.

Сензори с технологията Tobii Eye, която следи погледа на потребителя и улеснява навигацията в програмата и игрите, като дори може да премахне необходимостта от използването на периферни устройства.

5 програмируеми бутона отляво на клавиатурата — идеални за пряко изпълнение на често използвани команди.

Овърклокинг на процесора и видеокартите само с един жест в Predator Sense.

[panel style=“panel-info“]
[panel-header]
Пълен контрол
[/panel-header]
[panel-content]
С уникалния интерфейс Predator Sense управлявате различни параметри от лаптопа: работната честота на хардуера, яркостта и цветовете на LED светлините в подсветката на клавиатурата и корпуса, задавате преки пътища до програми и персонализирате игрите. Наблюдавате и състоянието на отделни компоненти.
[/panel-content]
[/panel]

Бутиков лаптоп

Acer са произвели само 300 бройки от луксозния продукт. Компанията обаче се интересува и от нашия пазар, затова е заделила няколко компютъра от лимитираната си серия и за нашенци. А сред малкото търговски вериги, които ще го предлагат, е Ardes.bg.

Подробности за фантастичния Predator 21X ще намерите на тази страница, където можете да се поинтересувате и от актуалната цена.

Loading Facebook Comments ...