Acer Aspire VN7-592G Nitro – един дядо на стероиди!

Линията Aspire VN7-592G на Acer е нещо повече от обикновен лаптоп с добри параметри. Тя е устройство, което е насочено както към запалени геймъри, така и към хора, търсещи здрав корпус, отлични мултимедийни възможности и достатъчно мощен хардуер за изпълнение на тежки задачи. Днес ще ви запознаем с един представител от тази серия, който въпреки “старите” чипове, намиращи се в него, няма никакви проблеми със съвременните приложения.

 

Основни параметри

  • Процесор: Intel Core i7-6700HQ (2.60 GHz – 3.50 GHz, 6MB Cache);
  • Видео карта: NVIDIA GeForce GTX 960M – 4GB GDDR5;
  • РАМ памет: 8GB DDR4;
  • Дисплей: 15,6” FullHD (1920×1080) IPS матов дисплей;
  • Твърд диск: 1TB SATA 7200RPM + 128GB M.2 SSD;
  • Интерфейси: 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, 1 x USB 3.1 Type-C, 1 x HDMI, 3.5mm аудио изход;
  • Безжични комуникации: WiFi 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 4.1;
  • Батерия: 3-клетъчна, литиево-йонна, 52 Wh;
  • Тегло: 2.3 кг.

 

Дизайн на VN7-592G Nitro

Най-силната черта на модела е в неговия външен вид. Тук няма да срещнете нищо ръбато, остро или грубо. Главният акцент е заоблената форма и плавното преливане от една линия в друга. Целият корпус е покрит с материал наподобяващ гума, по който много трудно могат да се забележат следи от пръсти или драскотини. Вътрешната част е предимно алуминиева сплав, върху която се пада грижата за здравината и оптималното охлаждане.

Лайсната, свързваща дисплея с главната част, е изработена изключително качествено и придава красив завършек. Тъчпада е достатъчно голям за да не ви “свършва” пространството за управление на мишката. Със сигурност обаче е добре да се запасите с мишка, ако ще използвате лаптопа дори и за минимално дълги игрови сесии.

Озвучителната система също се представя на най-високо ниво. В шасито на машината има инсталирани четири високоговорителя, които притежават достатъчна сила за да възпроизведат качествени аудио вълни.

Дисплей

Какво е един бърз, функционален и красив лаптоп без качествен дисплей? За щастие няма да разберем, поне не и сега, тъй като от Acer залагат на висок клас IPS матрица. Резолюцията при тестовата бройка е Full HD (1920 на 1080 пиксела). Яркостта е със стойност около 330 cd/m2, а статичният контраст е почти 1000:1 – резултати, присъщи за среден и висок клас настолни монитори. Благодарение на матрицата, ъглите на гледане са почти 170 градуса, след което ще има изкривяване на цветовете. Още един плюс, който си струва да споменем, е матовото покритие – то ще ви осигури възможност да работите при силна околна светлина, както и ще намали напрежението върху очите ви, тъй като не отразява обекти.

Свързване и комуникация

Acer VN7-592G притежава пълен набор от възможности за комуникация – жични и безжични. От лявата страна на корпуса имаме стандартен USB 2.0 порт и 3.5мм комбиниран жак за слушалки с микрофон. От другата страна са разположени два USB 3.0, един USB 3.1 Type-C и HDMI за аудио и видео изходен сигнал.

За безжично свързване можем да разчитаме на актуалния към момента протокол 802.11ac, предлагащ високи скорости на пренос на данни. За да се постигне максимално добро приемане и предаване на сигнал, в лаптопа е използвана и технологията MU-MIMO. Също така на разположение е и Bluetooth 4.0.

Производителност

Спазвайки традицията от предишните ревюта и тук ще намерите няколко сравнителни таблици с резултати, разделени по “хардуерни” категории. Графичните тестове са проведени при максимални настройки и FullHD резолюция:

  • Производителност на CPU – Тестовата бройка разполага с процесор Intel Core i7-6700HQ, който е представител на предпоследното поколение – Skylake. Той е едно от най-бързите решения, предлагани за мобилни компютри, така че очакванията ни са за едни отлични резултати;

  • Производителност на графичния процесор – Графичната подсистема е изградена на базата на чип GTX 960M, разпоалгащ с 4GB GDDR5 буфер. Въпреки, че е от предишното поколение на NVIDIA, както ще видите по-долу това е една доста актуална и бърза видео карта, която ще ви достави необходимата доза удоволствие от игрите;

  • Производителност на RAM паметта и дисковата система – За да имат възможност централният и графичният процесор да разгърнат своя потенциал трябва системата за съхранение на данни да е на ниво. И в случая е – 8GB DDR4 памет и комбинация от стандартен магнитен диск и SSD е най-добрият сценарии. Като възможност за ъпгрейд имаме опцията за увеличение на RAM паметта, както и подмяна на флаш-базирания диск с по-голям.

 

Живот на батерията

Тестването на батерията се извършва по два начина:

  • При първия задаваме High Performance режим на работа, 50% яркост на дисплея и започваме симулация на уеб-сърфиране – Acer VN7-592G се представи сравнително добре с автономно време на работа от два часа и 40 минути;
  • При втория задаваме High Performance режим на работа, 80% яркост на дисплея и стартираме няколко игри една след друга (Crysis 3, Battlefield Hardline, GRID:Autosport) – Тук сме малко разочаровани от резултата, който беше постигнат – едва един час и 40 минути.

 

Температури при работа

Един много важен аспект от работата на геймърския лаптоп е поддържането на комфортни работни температури под постоянно натоварване. За да проверим дали нашата бройка може да се справи с тази задача стартираме тестът з стабилност на AIDA64 Extreme v5.80 и го оставяме да функционира поне десет минути. След това отчитаме най-високите температури, достигнати от процесора и видео картата като обръщаме внимание дали е имало принудително понижаване на честоти (т.нар. Thermal Throttling).

Nitro Black Edition версиите на моделът са екипирани с два броя вентилатори за разсейване на отделяната топлина. За жалост те не са достатъчно бързи, за да предотвратят достигането на високи температурни стойности – загряването на CPU-то успя да достигне до 90C, а на GPU-то – 93C. Нека внесем едно успокоение – това няма да ви се случи при домашни условия! Основната причина е, че синтетичните тестове за натоварване използват алгоритми, които не са включени в игрите и обикновените приложения. Както при всички геймърски мобилни компютри и тук препоръчваме да се запасите с охлаждаща подложка, която да внася свеж въздух към вътрешните вентилатори.

 

Заключение

Acer Aspire VN7-592G Nitro е един доказал се във времето модел. Неговата изискана външност го отличава от останалите предложения. Хардуерните компоненти предоставят неограничени възможности на потребителя. Поради тези две причини насочеността на тази машина е доста обширна – тя е подходяща както за геймъри, така и за хора, търсещи отлични мултимедийни възможности на изгодна цена.

Нашите предложения за Acer Aspire VN7-592G можете да разгледате в сайта ни: Ardes.bg

Loading Facebook Comments ...