Huawei настига Apple при смартфоните. Samsung удържа трона си

Доклад на компанията за пазарни анализи Strategy Analytics разкрива, че доставките на смартфони в глобален мащаб са отбелязали ръст от 5,5% през второто тримесечие на 2017 година. Общият брой на реализираните устройства е 360 милиона. Винаги е интересно да видим дали има промени в успеха на популярните производители и големината на техните „парчета от баницата“.

Samsung и тази година продължава да държи лъвския пай. Южнокорейската компания може да се похвали с 22,1% пазарен дял и доставени 79.5 млн. смартфона, като се отчита леко отстъпление спрямо миналогодишните 22,7%.

Apple уверено заема второ място. Тази компания е доставила 41 млн. айфона, равняващи се на 11,4% пазарен дял. Тук също се отчита леко свиване на пазарния дял, като данните вече са съпоставими с тези на Huawei.


Huawei. Голяма изненада е китайската компания с нейните 10,7% пазарен дял и третото място. Реализираните смартфони с тази марка са само 3 милиона по-малко от тези на Apple, като е възможно статистически нищожната разлика да се стопи още повече през следващите тримесечия на текущата година.

В онлайн магазина на Ardes.bg ще откриете най-интересните умни телефони от трите водещи производители и много други.

Loading Facebook Comments ...