Apple обмисля нови функции за родителски контрол в iOS

Асоциацията на учителите в Калифорния, САЩ, поиска от Apple да разработи софтуер, позволяващ родителски контрол върху мобилните продукти на компанията. Възпитателите декларират опасенията си, че смартфоните водят до пристрастяване. Ако настояването им бъде уважено, компанията ще добави такава функция към операционната система iOS и по всяка вероятност от нея ще могат да се възползват потребителите по целия свят.

По всичко личи, че позицията на педагозите се приема напълно сериозно от акционерите на Apple. Вече има официален отговор, в който се казва, че компанията „винаги се грижи“ за децата. Не се уточнява какъв ще бъде обхватът на новите функции, но се предполага, че родителите ще могат да забраняват достъпа до определи сайтове, да ограничават споделянето на някои файлове, да активират опция за цензурирането на неприличен език и други.

Тепърва предстои годишната конференция на Apple с разработчиците на приложения. Каквито и подобрения да се направят по iOS, те едва ли ще влязат в сила преди месец юли. Но от актуализациите ще могат да се възползват и вече наличните айфони, повечето от които се предлагат от Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...