Рутерите на Mercusys за дома и офиса: отлични функции на добра цена

Повечето компютърни потребители са чували за реномирания производител на мрежова техника TP-Link. Не е толкова известно обаче, че Mercusys е негова дъщерна компания, която също гради добро име в областта на мрежовите (меш) системи. Можем да кажем, че Mercusys вече си е извоювала ниша на пазара, като предлага ценово достъпни продукти с богати функции.

Но за кого са предназначени те? Марката се фокусира върху предоставянето на надеждни решения за домове и малки фирми. Две забележителни предложения, които се предлагат от Ardes.bg, са рутерите Mercusys MR1500X AX1500 и Mercusys Halo H70X AX1800.

Нека ги разгледаме с подробности…

Mercusys MR1500X

Това е двубандов Wi-Fi 6 рутер, който осигурява високоскоростна интернет връзка до 1500 Mbps. Той постига това чрез използване на двулентови честоти: 1201 Mbps при 5 GHz и 300 Mbps при 2,4 GHz. Проектиран е да поддържа множество устройства едновременно благодарение на технологиите OFDMA и MU-MIMO, които увеличават и ефективността на мрежата.

MR1500X е подходящ предимно за домове, където всеки член на домакинството би искал да ползва интернет с личното си смарт устройство. Рутерът безпроблемно стриймва 4К мултимедия и служи за онлайн гейминг от компютър или игрова конзола. Достъпът дори от най-далечните точки се осъществява благодарение на 4-те външни антени, а стабилността на мрежовата връзка – с технологията Beamforming.

Устройството разполага с функция за родителски контрол на съдържанието, разглеждано от децата. Също така разполага с вграден файъруол и WPA3 протокол за сигурност на домашната мрежа от кибератаки.

Mercusys Halo H70X

В случая на Halo H70X имаме мрежова система. Тя включва два рутера, които можете да разположите в домове и офиси с голяма площ. Резултатът е оптимално покритие на максимално обширно пространство.

Ако се придвижвате с мобилно смарт устройство в дома или офиса, то автоматично ще се свърже към най-близкия от двата рутера. Те са двубандови и поддържат скорости до 1800 Mbps: 1201 Mbps при 5 GHz и 574 Mbps при 2.4 GHz. Разполагат с технологията Beamforming, родителски контрол и системи за защита.

Обобщения и още подобни решения

Както Mercusys MR1500X AX1500, така и Halo H70X AX1800 предлагат модерни функции, съобразени с различните мрежови нужди. MR1500X е отличен избор за потребители, които търсят мощен самостоятелен модел с възможности за Wi-Fi 6, докато Halo H70X е идеален за тези, които се нуждаят от широко покритие в по-големи домове. Със своите конкурентни цени и стабилна производителност Mercusys продължава да бъде силен претендент на пазара на мрежови продукти, отговаряйки на променящите се изисквания на съвременното използване на интернет.

В портфолиото на Ardes.bg ще намерите още предложения на този бранд, както и на други водещи производители в сегмента на рутерите.

Loading Facebook Comments ...