Intel пускат графични драйвери, оптимизиращи се сами за игрите

Графичните драйвери на Intel за техните процесори от серията Skylake или по-нови ще разполагат с вградена функция Graphics Control Panel. Тя ще осъществява автоматични настройки за редица хитови игри. Драйверите Intel Graphics 15.65 за операционна система Windows са в напреднал етап на разработка и ще бъдат разпространени на официалния сайт на компанията. Предполага се, че това ще стане до края на текущия месец.

Новата функция ще бъде идентична на GeForce Experience и Radeon Software Adrenalin. Драйверите ще се конфигурират самостоятелно, като ще анализират изискванията на игрите и наличния хардуер в компютъра. Първоначално ще се възползват следните заглавия: Battlefield, Battlefield 4, Call of Duty WWII, Destiny 2, Truck Simulator, GTA V, League of Legends, DOTA 2, Оverwatch и World of Tanks.

Периодично ще бъде добавяна поддръжка на още игри, сред които: Fortnite Battle Royale, Lost Sphear, Age of Empires: Definitive Edition, Final Fantasy XII: The Zodiac Age и Dragon Ball FighterZ. Списъкът не е изчерпателен. От новата функция ще се възползват всички решения с вграден Intel HD Graphics 620 или по-нов. Повечето процесори предлагани от Ardes.bg са именно такива.

Loading Facebook Comments ...