ADATA с първата в света памет, използваща хибридна охлаждаща система

Името на първата RGB DDR4 памет с хибридна охлаждаща система с течен въздух е дело на ADATA. Иноватиният компонент за настолни компютри, наречен XPG SPECTRIX D80, използва съчетание на течен радиатор, алуминиев радиатор и термопроводими материали за платката. Резултатът е изключително добро и невиждано досега охлаждане, по данни на производителя.

Какъв е механизмът на работа? — Течният радиатор в горната част използва течност с ниска точка на кипене за по-бърза дифузия на топлината и работи съвместно с алуминиевия радиатор и термично проводимите материали. Отвъд това инженерно постижение обаче повечето потребители най-вероятно ще бъдат привлечени от програмируемото RGB осветление. Ще можем да настройваме светлинните ефекти и интензивността им по собствени предпочитания, като използваме приложения софтуер.


Донякъде е излишно уточнението, че тази памет е предназначена за ентусиастите, създаващи собствени компютърни конфигурации, а на първо място сред тях – геймърите. Очакваме го на българския пазар, а дотогава можете да разгледате не по-малко ефектните RGB алтернативи в каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...