Наближава премиерата на второто поколение процесори AMD Ryzen


След като миналата година AMD пожъна големи успехи с първите си процесори Ryzen, предназначени за настолни компютри, компанията се готви за дебюта на второто поколение. Обновените чипове ще бъдат официално представени до няколко дни, като тогава се очакват и ориентировъчни дати за пускането им на световния пазар. Но още сега се знаят някои подробности, сред които и това, че те ще се предлагат в комплект с охладители Wraith, за да е сигурно, че работят стабилно и по-ефективно.

Ключовите модели от новите серии са:

Ryzen 7 2700X наследява 1800X и 1700X от 2017 г. Ще бъде 8-ядрен и ще работи на 3.7 GHz, като в пиковете ще достига до 4.3 GHz.

Ryzen 5 2600 ще бъде по-достъпното решение. То ще бъде 6-ядрено и с честота 3.4 GHz. Смята се, че ще представлява алтернатива на Intel Core i5-8500.

Всичките тазгодишни Ryzen ще са базирани на 12-нанометровата архитектура AMD Zen+. Ще поддържат технологията StoreMI и ще повишават производителността на SSD дискове, традиционните харддискове и оперативната памет. Очаквайте ги в каталога на Ardes.bg, щом се появят на европейския пазар.

Loading Facebook Comments ...