Huawei пуска нов бюджетен смартфон и иска да стане пионер при сгъваемите модели


Умният телефон Y6 (2018) е новото предложение на Huawei за потребителите с ограничен бюджет. Устройството разполага с 5.7-инчов дисплей със съотношение на страните 18:9 и разделителна способност HD+ (1440 x 720 пиксела). Заложено е на осемядрен процесор Snapdragon 450 (1.8 GHz), а графичният ускорител е Adreno 506. Намираме още 2 GB RAM и 16 GB вградена флаш памет. Основната камера е 13-мегапикселова, а предната за селфита — 5-мегапикселова.

Тези дни стана ясно още, че китайската компания, радваща се на все по-голямо внимание по света, си е поставила амбициозна цел. А именно — да изпревари Samsung, Apple и Lenovo в изработката на първия сгъваем смартфон. Носят се слухове, че дисплеят на джаджата ще бъде доставен от LG. Досега много водещи производители са показвали концептуални прототипи на сгъваеми телефони, но досега никой не се осмелил да пусне комерсиални бройки от поточна линия.

Ardes.bg предлага най-добрите смартфони на всички глобални лидери, като устройствата идват в различни размери и ценови класове.

Loading Facebook Comments ...