AMD с амбиции за първата в света 7-нанометрова процесорна архитектура

Завидният успех на първото поколение централни процесори Ryzen позволява на производителя AMD да си поставя още по-високи цели. Освен че смята малко да забави премиерата на втората генерация, като балансира стабилността им с някои иновации, компанията направи заявка, че ще опита да стане първата в света, предложила 7-нанометрова процесорна архитектура. Тестови бройки ще бъдат налични още до края на текущата година, но масовото им производство и комерсиалното им пускане на пазара по предварителни планове е насрочено за 2019 година.

В изказване на Лиза Су, директор на AMD, се твърди, че инженерите вече са създали 7-нанометров графичен процесор, основан на ядрото Vega. Усилено се работело и по сървърен процесор, базиран на същата производствена технология и именно от него се очакват първите тестови бройки. Той ще разчита на обновената платформа Zen 2, при която са подобрени силициевите компоненти, IPC на всяко от ядрата, оптимизирана е йерархията на кеша, а всичко това е довело и до по-висока производителност, съчетана с невиждана досега енергийна икономичност.

Най-новите продукти на AMD, предназначени за настолни компютри, включително процесорите Ryzen и актуалните видеокарти, са част от каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...