Computex 2018: Новите върхови процесори на Intel и AMD

Технологичното изложение Computex 2018 протича без особен шум тази година. Както обикновено, много производители представиха тазгодишните линии на новите си лаптопи и ултрабуци. Но медиите не останаха равнодушни към новините от основните лидери в сегмента на компютърните процесори — Intel и AMD, — тъй като и двата представиха върховите си иновации.

Intel с 28-ядрен модел на 5GHz

През 2017 г. Intel въведоха първия си процесор от новата линия Core-i9. Неговият наследник, очакван до края на края на 2018-а, ще заложи на обновена, все още безименна архитектура с 28 ядра и честота от 5 GHz. И сега се предлагат 28-ядрени решения за сървъри, но те работят на 3.8 GHz. Бяха спестени и данни за цената, но, както може да се предположи, тя ще бъде непосилна за повечето потребители, а и продуктът ще е интересен преди всичко за корпоративни и други сериозни изчисления.

AMD с 32-ядрен модел и Zen+

Първият Threadripper беше най-бързият процесор, създаван някога от AMD, а неговият продължител носи очакваното и непретенциозно име Threadripper 2. Дори да имаше някакви претенции в названието, те щяха да бъдат оправдани, защото новият модел ще разполага с 32 ядра и 64 нишки, като е базиран на подобрена 12-нанометрова технология Zen+. Нещо повече — очаква се да излезе още през август тази година, тоест много преди конкурентното решение на Intel.

Очаквайте новите процесори в каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...