Процесорът Snapdragon 850 ще работи с Windows-базирани системи

Qualcomm е добре известна компания в средите, интересуващи се от процесори за мобилни устройства — смартфони и таблети. Увлечена по начинанието „Windows 10 за ARM“, реномираният производител е решен да извърши нови завоевания в технологичния сектор, като предложи CPU, оптимизиран за Windows-базирани настолни и преносими компютри. Първата сериозна оферта по тази линия е Snapdragon 850.

Новият Snapdragon 850 е по-производителен вариант на мобилния Snapdragon 845 и ако Qualcomm запази тази стратегия, можем да очакваме, че компанията ще раздели ежегодните си предложения на две продуктови линии според тяхното предназначение. Успехът на процесорите за компютри е почти сигурен, ако имаме предвид, че големи играчи, сред които Lenovo, Asus и HP, вече са проявили интерес. В скоро време ще се включи и Dell.

Дали Qualcomm ще отхапят от пазарния дял на досегашните „монополисти“ Intel и AMD, ще зависи преди всичко от това, дали потребителите ще прегърнат новата алтернатива. Каталогът на Ardes.bg и занапред ще предлага най-добрите мобилни и настолни продукти от споменатите и други марки.

Loading Facebook Comments ...