Qualcomm Snapdragon 1000 ще конкурира Intel при лаптопите

Както писахме в началото на месеца, един от водещите производители на мобилни процесори — Qualcomm, скоро ще навлезе сериозно и при компютрите, базирани на операционна система Windows. Първоначално беше обявено, че това ще стане с процесора Snapdragon 850, който е специална версия на Snapdragon 485, предназначена за лаптопи. Междувременно стана ясно, че компанията има и друго, доста по-сериозно решение.

Неговото име е Snapdragon 1000. Чипът ще бъде с размери 20х15 мм и ще консумира около 12W енергия. Също така е известно, че ще използва следващото поколение на архитектурата Cortex A76 и ще поддържа 16GB оперативна памет. Мощността му ще бъде сравнима с тази на актуалните процесори от линията Core на Intel.

На този етап няма оповестени пускови дати на първите компютри, които ще се възползват от Snapdragon 1000. Но ги очакваме с интерес. А дотогава можете да се запознаете с лаптопите, предлагани от Ardes.bg. Всички те са от водещи производители и залагат на доказали се чипсети от Intel и AMD.

Loading Facebook Comments ...