Samsung работи по свое графично решение за чиповете Exynos

Голямата технологична новина от деня е, че Samsung, водещ производител на Android-базирани смартфони, обяви намерението си да работи върху собствена линия графични ускорители за процесорите Exynos. Досега южнокорейската компания предлагаше два варианта на умните си телефони: именно своите Exynos и Snapdragon на Qualcomm. Отвореният въпрос от неочакваното изявление е, как ще се отрази това на актуалните партньорства.

По всичко личи, че Samsung иска да ограничи зависимостта си от други играчи в бранша. За целта е вербувала бивши инженери на Qualcomm, AMD и NVIDIA, които ще работят по новата графична платформа. Дали и докога в бъдеще смартфоните Galaxy ще залагат на видео от външни разработчици, вероятно ще се разбере още от догодина.

Със сигурност се знае, че първите графични ускорители за Exynos ще се появят в бюджетните мобилни устройства. Едва след прокарването и утвърждаването на марката тя ще се приложи и в умните телефони от висок клас. Както досега, разнообразните модели на Samsung ще бъдат част от каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...