Какво ще движи продажбите на смартфони до 2022 година?

Кои ще са водещите технологии, които ще определят производството и търсенето на смартфони през следващите 5 години? Актуалната мода са моделите с тройни камери, но те няма вечно да се смятат за нововъведение. Според най-новите прогнози на анализаторите от IDC, ключово значение ще имат изграждащите се 5G мрежи.

Те са убедени, че до 2022 година масово ще навлязат първите 5G умни телефони, което ще мотивира потребителите да подновят устройствата си. Това пък щяло да доведе до ръст в търсенето на смартфони след отчитания напоследък лек спад. Ако през 2018 година водещите производители доставят общо 1.5 милиарда модела, през 2022-ра броят се очаква да бъде около 1.7 милиарда.

Друга решаваща характеристика ще са големите дисплеи. Днес все още има хора, които гледат резервирано на огромните екрани в диапазона 6-6.5 инча. Прогнозира се, че в рамките на следващите 5 години тези размери ще се наложат като стандарт сред предложенията от най-висок клас. За това свидетелстват дори сегашните планове на Samsung да преработят изцяло дизайна на следващия си флагман — Galaxy S10 — който щял да революционализира съотношението между екрана и тялото, тъй като екранът щял да заема „цялата лицева част“ на устройството.

Каквито и промени да са замислили водещите играчи при смартфоните, Ardes.bg и занапред ще се погрижи да ги прави достъпни на българския пазар при възможно най-достъпни цени.

Loading Facebook Comments ...