Компютрите с SSD поевтиняват по-скоро от очакваното, особено при нас!

Неведнъж сме имали поводи да оповестяваме прогнозите на западни анализатори за предстоящото понижение в цените на преносимите компютри с SSD дискове. Тези по-рано публикувани данни наскоро се потвърдиха след проучване на ChinaFlashMarket, които са дори по-категорични, като твърдят, че осезаемото поевтиняване ще е факт още преди края на 2018 година. В известен смисъл то вече е започнало, като засяга предимно NAND флаш модулите с капацитет 128GB и 256GB.

Агенцията е убедена и че продажбите на ноутбуци и ултрабуци с SSD ще са над 200 милиона броя до края на текущата година, а това допълнително ще насърчи производителите на такива устройства да доставят повече такива компоненти. Това пък ще ускори понижаването на цените заради разрастването на поточните линии за серийно производство. Някаква роля вероятно ще изиграе и включването на нови големи играчи в този бизнес, сред които и Gigabyte.

В действителност обаче още сега, особено в периода 12 — 14 септември, можете да закупите нов настолен или преносим компютър, включващ SSD, с 10-процентова отстъпка. Поевтиняването у нас изпреварва прогнозираното от световните агенции, като инициативата е част от кампания на Ardes.bg, отпразнуваща откриването на новия още по-голям магазин в София, недалеч от метростанция „Мусагеница“.

Loading Facebook Comments ...