Големите надежди около геймърския смартфон Huawei Mate 20X

Смятано от второто тримесечие насам, Huawei е по-успешен производител на смартфони от Apple. Китайската компания възнамерява да утвърди позициите си в челната тройка на водещите играчи в този сегмент, като продължи да „изяжда“ от пазарните делове на Apple и Samsung. А следващото им ключово „оръжие“, за което се предполага, че ще има значителен принос в конкурентната среда, е геймърският телефон Mate 20X.

По непотвърдени данни, Mate 20X ще бъде анонсиран на 16 октомври тази година, заедно с Mate 20 и Mate 20 Pro. Устройството, предназначено за игромани, ще се отличава със 7.2-инчов OLED екран, цели 8 GB оперативна памет и мощен процесор от линията Kirin 980. Не само че огромният дисплей ще доближава смартфона до малките таблети, но и резолюцията му ще бъде впечатляваща: 2240×1080 пиксела за гейминг с Ultra настройки за графиката.

Известно е още, че Mate 20X ще се предлага в два варианта, като съществената разлика ще бъде в капацитета на вградената флаш памет: 128 или 256 гигабайта. Иначе е сигурно, че геймърската конфигурация ще включва надеждно охлаждане, без да се увеличават прекомерно габаритите и теглото на умния телефон, както и солидна батерия, ако се вярва на обещанията за Longer Gaming. Другите рекламни слогани пък — Higher Intelligence и Ultimate Performance — загатват и за интеграцията на изкуствен интелект, участващ в гейминг сесиите.

Докато очакваме събитието, на което Huawei официално ще представят своите Mate 20, Mate 20 Pro и Mate 20X, можем само да спекулираме относно цените на тези смартфони. Поне е сигурно, че дори геймърският модел ще се предлага в Европа. Когато навлезе на българския пазар, можете да го очаквате в каталога на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...