Intel влагат 1 милиард долара за закърпване на проблемите си

Както писахме в тази наскорошна новина, изтъкнати анализатори прогнозират, че AMD ще запазят добрите си позиции на пазара за компютърни процесори, като това, наред с успехите на линията Ryzen, се дължи и на проблемите, които имат конкурентите им от Intel. Става дума за това, че последните изпитват затруднения с 10-нанометровата си технология, което ще им попречи да осигурят модели, разработени по този процес, на партньорите си, сглобяващи лаптопи и десктопи.

Но Intel все пак имат по-голям пазарен дял и по всичко личи, че не желаят да оставят конкурентите си да отхапят още парчета от него. Ето защо компанията е готова да инвестира 1 милиард щатски долара в разработката на нови процесори по утвърдената 14-нанометрова технология. Тези нови продукти ще им осигурят необходимото време да изчистят препятствията си при 10-нанометровите проекти, без да оставят незаета пазарна ниша.

Първите решения от новата 10 nm линия се очакват чак през втората половина на 2019 година. Очакваме ги в нашия продуктов каталог. А дотогава вижте какво предлага Ardes.bg от най-добрите разработки на Intel и AMD.

Loading Facebook Comments ...