Над 86 милиона продадени PlayStation 4 не вещаят скорошен край на тази конзола

Игровата платформа PlayStation 4 дебютира на 15 ноември преди 5 години. По случай юбилея компанията разпространи инфографика, от данните на която се вижда, че наистина има повод за празнуване. Броят на продадени конзоли от актуалното поколение вече надхвърля 86.1 милиона в глобален мащаб. Не по-малко интересни са и статистиките за успеха на някои аксесоари и игри.

Те са следните:

Данните за общия брой реализирани конзоли е към септември 2018 г. Очаква се през наближаващия Черен петък и особено през коледно-пазарния сезон до края на годината статистиката да набъбне с още няколко милиона.

Известно е, че Sony особено през първите години „субсидираха“ PlayStation 4, като предлагаха устройството на по-ниска цена, не позволяваща преки печалби. Всъщност печалбите бяха отложени, като се очакваха предимно от продажбите на ексклузивни игри за тази платформа. Към юни 2018-а са пласирани близо 778 милиона копия от наличните заглавия — завидно количество, говорещо за успеха на системата и нейното светло бъдеще.

Оказва се, че огромното мнозинство от потребителите предпочита черния контролер за PS4. След това в низходящ се нареждат червеният и белият. Зеленият, включваш камуфлажни шарки, засега е най-слабо продаваният.

Що се отнася до челната петорка на най-продаваните игри, в нея попадат: Call of Duty: Black Ops, Call of Duty: WWII, FIFA 17, FIFA 18 и Grand Theft Auto V. Важно е да се уточни, че тук класирането е по-азбучен ред, а не по продажби.

Най-популярните игри според часовете, които геймърите са им отделяли, са Call of Duty: Black Ops 3, FIFA 17, FIFA 18, Fortnite и Grand Theft Auto V, където подредбата също е по азбучен ред. Игрите, изтегляни най-чест от онлайн хранилището PlayStation Plus, са били Call of Duty: Black Ops 3, Destiny 2, Dead by Daylight, Just Cause 3 и Mafia III.

Наскоро се разбра, че Sony няма да участват догодина в най-голямото геймърско изложение Е3. Някои наблюдатели са убедени, че това е знак за намерението на компанията да отложи анонса на PlayStation 5, тъй като за момента PS4 продължава да бъде отлична платформа, посрещаща нужните и на разработчиците на игри, и на самите геймъри. Според други PS5 може да бъде обявен догодина, но на различно събитие, като най-вероятно ще излезе чак през 2020 г. или дори в по-далечно бъдеще.

Можете да закупите различни варианти на PlayStation 4 и игри за тази платформа от Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...