MediaTek получават по-бързи обновявания на Android чрез GSM Express

Тайванският производител MediaTek е сред водещите, които доставят процесори за умните телефони от бюджетен и среден клас. Освен че нямат авторитетно участие при първокласните смартфони, където доминира конкурентът Qualcomm, продуктите на MediaTek досега имаха един значителен проблем — бавните и редките софтуерни актуализации, отстраняващи несъвършенства или добавящи нови функции. Всичко това е на път да се промени.

За целта е създадена инициатива, наречена GSM Express. Чрез този проект, създаден и с помощта на Google, процесорите MediaTek ще се обновяват по-често и по-бързо, за да поддържат най-новите версии на операционната система Android. Участие в GSM Express ще имат и производителите на смартфони, които улеснено ще получават сертификат Google Mobile Services.

Благодарение на новата инициатива, ако досега една стандартна сертификация е отнемала цели три месеца, вече ще трае само една седмица. Смартфоните от водещите световни производители, използващи чипсети на MediaTek и Qualcomm, са част от богатия каталог на Ardes.bg.

Loading Facebook Comments ...