Lenovo въвежда новите процесори Intel Whiskey Lake с ThinkPad L390 и L390 Yoga

По-рано през годината Intel инвестираха милиарди в рафинирането на своята 14-нанометрова технология, за да предложат адекватни продукти, докато очакваме 10-нанометровите им решения. Резултатът са нови процесори от трето 14 nm поколение, известно още като Whiskey Lake. А сред първите лаптопи, които ще се възползват от тях, се нареждат ThinkPad L390 и L390 Yoga на Lenovo.

И двете разновидности са хибридни устройства, което означава, че екраните им могат да се завъртат, за да се използват и като таблети. Разполагат с 13.3-инчови IPS дисплеи с Full HD резолюция, до 32 GB оперативна памет и 512 GB SSD. Що се отнася до процесорите, конфигурациите ще включват пълната гама от Celeron до Core i3, vPro i5 и i7.

Разбира се, между двата лаптопа ще има и някои разлики. ThinkPad L390 Yoga ще работи на батерия до 12 часа, докато автономията на ThinkPad L390 ще достига 14 часа. Вариантът Yoga включва инфрачервена камера и ще може да се управлява и със стилус.

Общите им характеристики обаче са повече:

• подсилени корпуси по военния стандарт MIL-SPEC;

• сензор за пръстови отпечатъци;

• портове: USB Type-C, HDMI 1.4, Mini R7-45.

Началото на продажбите им се очаква още по Коледа в някои части на света. Очаквайте ги и в каталога на Ardes.bg заедно с европейската им премиера. Дотогава не изпускайте другите атрактивни лаптопи, много от които вече са с коледни намаления.

Loading Facebook Comments ...