Новата върхова видеокарта на Nvidia се казва Titan RTX

Състоя се официалната премиера на новата видеокарта от висок клас на Nvidia, а нейното име потвърдено е Titan RTX. Тя е изградена върху архитектурата Turing и е предназначена главно за професионалистите, работещи с програми за създаване и обработка на видео съдържание. Със сигурност обаче ще бъде интересна и за онези, занимаващи се с изкуствен интелект, като най-вероятно ще привлече вниманието и на геймърите с мощни компютри и голям бюджет.

Titan RTX разполага с 4608 CUDA ядра, стандартната честота на които е 1350MHz, като ще може да се увеличава до 1770MHz. Максималната производителност достига до 130 терафлопа при изчисления с машинно обучение, а резултатите на тестовете с ray-tracing отчитат максимални стойности от 11 GigaRays. Видеокартата е базирана на платформата Nvidia RAPIDS и консумира около 280W енергия.

Други интересни характеристики на Titan RTX включват:

• два 8-pin PCIe конектора;

• 24 GB памет;

• 575 специализирани ядра Tensor;

• безпроблемно възпроизвеждане на 4К и 8К видео.

Продажбите на Titan RTX започват до края на текущата година. В каталога на Ardes.bg ще намерите най-добрите видеокарти от различни водещи производители, като всичките са базирани на чипове от водещите компании Nvidia и AMD.

Loading Facebook Comments ...